Zihin ve beden egzersizi Kinesis'i deneyin !

Zihin ve beden egzersizi Kinesis'i deneyin !

Eski Yunanca'da hareket anlamına gelen kinesis Amerikalıların geliştirdiği bir egzersiz türü.

Eski Yunanca'da hareket anlamına gelen kinesis, italyanlar tarafından keşfedildikten sonra Amerikalıların geliştirdiği bir egzersiz türü. Tüm dünyada oldukça popüler olmasının sebebi, vücudun tamamını çalıştırıyor olması. Pilatesle benzer özellikleri bulunan kinesis, 'zihin ve beden egzersizi' olarak adlandırılıyor. Denge, esneklik ve güce dayalı olduğu için de spor alanındaki devrimlerden biri olma özelliğine sahip.

Kinesis nasıl çalışıyor?

Alfa, beta, delta ve gama olarak adlandırılan modüllerin duvara monte edilmesiyle kinesis mekanizması oluşturuluyor. Ağırlık plakalarıyla hareket eden bu modüller, makara sistemiyle çalışıyor. Her bir modül, insan vücudunun farklı noktalarının değişik açılarla hareket etmesini sağlıyor. Ağırlıkları azaltılıp artırılabilen modüller sayesinde, tüm kas grupları en geniş açılarda maksimum derecede çalışıyor. Dört ayrı kinesis duvarında yaklaşık 250 farklı egzersiz yapılabiliyor. Bu da farklı kas gruplarının senkronize olarak çalışmasına yardımcı oluyor. Kinesis, spor salonlarında uygulanabilidği gibi Avrupa'da olduğu gibi evlerde kinesis stüdyolarının kurulmasıyla da yapılabiliyor.

Evinizin küçük bir bölümünü kinesis stüdyosu olarak ayırmanın dışında bir lastik kullanarak da kinesise benzer bir çalışma yapabilirsiniz. Mekanizmayı kurmadan, sadece lastikle bunu gerçekleştirmek biraz zor olsa da faydalı olacağına şüphe yok. Spor salonlarında kinesise başlanmadan önce, kişinin postürel analizi yapılıyor. Buna bağlı olarak kişiye özel egzersiz türleri geliştiriliyor. Vücudun ihtiyaçlarına göre geliştirilen bu egzersiz programı, her vücudun isteğine cevap verir nitelikte.

Kinesisi diğer egzersiz türlerinden ayıran çok önemli bir özelliği bulunuyor. Bu egzersiz, bacaklardan kollara, karından sırta kadar vücudun her uzvunu aynı anda çalıştırarak vücuda esneklik kazandırıyor. Tek bir noktaya odaklanılmadığı için vücut, orantılı olarak şekilleniyor.

Kinesiste, normal egzersizlerle kalori yakmak için harcadığınız zamanın çok daha azına ihtiyaç var. Bunun için de ince ve şekilli bir vücuda sahip olmak için en hızlı çözümlerden birini kinesis sunuyor. Uzmanlar vücudunuzun yaz dönemi boyunca sıkılığını koruması için kinesisin düzenli olarak yapılmasını öneriyorlar.

Kinesisin yararları

· Tüm eklemleri doğal açılarıyla hareket ettirerek bir saatte yakabileceğiniz kalorinin yüzde 30 daha fazlasını yakabilirsiniz.
· Denge, kuvvet ve esneklik gibi özellikleri eş zamanlı olarak geliştirirsiniz.
· Sınırsız hareket özgürlüğüyle vücudunuzun birçok noktasını çalıştırırsınız.
· Esneklik ve dayanıklılık kazanırsınız.

Kimler kinesis yapıyor?

Madonna, Sharon Stone ve Hugh Grant gibi ünlüler kinesisi tercih ediyor. Bu sayede, şekilli ve formunda vücutlara sahip oluyorlar.

iVillage