Uzmanlar kansere ''tek çaresini'' buldu!

Uzmanlar kansere ''tek çaresini'' buldu!
Güncelleme:

Yapılan araştırmada uzmanlar zerdeçal bitkisinin kanser tedavisinde büyük etkisi olduğunu açıkladı. Zerdeçalın kemoterapinin etkinliğini artırırken aynı zamanda yan etkilerini de azalttığı belirtildi.

Zerdeçal son dönemde en çok konuşulan bitkilerden. Yemeklerde baharat olarak kullanılan bu bitki, pek çok hastalığın tedavisinde de kullanılıyor.

Zerdeçal özellikle kanser hastalarının tedavisinde kemoterapiyle birlikte, tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kullanılıyor. Damar yoluyla verilen zerdeçalın kemoterapinin etkilerini artırdığı bilimsel araştırmalarla da kanıtlanmış.

Zerdeçal kemoterapinin etkinliğini artırırken aynı zamanda yan etkilerini de azalttığını söyleyen Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mutlu Demiray, kendi hastalarında bu bitkiyi nasıl kullandığını ise şöyle anlatıyor:

"Zerdeçalın etken maddesi curcumindeki en önemli sorun ağızdan aldığınızda kana geçişinin çok az olması. Bu nedenle özel curcuminler geliştirildi. Bunlar standart curcuminlere oranla yaklaşık 30-50 kat daha fazla kana geçebilmekte. Bu ürünlerin kullanımı tedavi başarısını arttırmakta. Her yemeğinize her salataya da atabilirsiniz. Özellikle yemek yaparken yağın pişmesi esnasında zerdeçalı karabiberle birlikte kullanırsanız daha iyi kana geçmesini sağlarsınız. Yani Hintliler gibi kullanın. Tabi ki en güzel yöntem damardan uygulamak."

SAFRA KESESİNDE TAŞ OLANLAR DİKKATLİ OLMALI

Alzaymırdan, sedefe kadar pek çok hastalıkta yararı görülen zerdeçalın özellikle eklem ağrılarında, göz iltihaplarında çok önemli yararları olduğunu söyleyen Demiray bir de uyarı yapıyor;

"Safra kesesinde taş olan hastalar bu baharatı kullanırken dikkatli olmalı."

Sabah