''Koronavirüse yakalanır atlatırım'' diye düşünenlere ''müjde''!

''Koronavirüse yakalanır atlatırım'' diye düşünenlere ''müjde''!
Güncelleme:

Her 10 korona virüsü hastasından dokuzunun, iyileştikten sonra bile hastalığın yan etkilerini atlatamadığı tespit edildi. Güney Kore'de yapılan araştırmaya göre, hastalar yorgunluk, konsantrasyon kaybı, koku ve tat kaybı gibi sorunlar yaşamaya devam ediyor.

Güney Kore'de yapılan bir araştırmaya göre, Covid-19 hastalarının en az yüzde 90'ı hastalığı atlattıktan sonra bile yan etkilerden kurtulamıyor. Buna göre, hastaların yüzde 91.1'inde, yorgunluğun ve psikolojik yan etkilerin yanı sıra koku ve tat kaybı uuzn süre geçmiyor.

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı'nın 965 kişi üzerinde yaptığı araştırmaya göre, katılımcıların 879'u (yüzde 91.1) testlerinin pozitife dönmesine rağmen en az bir yan etkiyi yaşamaya devam ediyor. En yaygın yan etkinin yüzde 26.2 oranıyla yorgunluk olduğu, bunu yüzde 24.6 ile konsantrasyon zorluğunun izlediği belirtildi. Diğer yan etkiler arasında psikolojik sorunlar, koku ve tat kaybı sıralandı. 

Güney Kore'nin, iyileşen hastaların akciğer taramalarını inceleyerek Covid-19'un uzun vadeli etkileri konusunda bir araştırma yaptığı belirtildi. 16 farklı tıp kurumuyla yürütülen araştırmanın sonuçlarının gelecek yıl açıklanması bekleniyor.