Lens Takma Taktikleri, Lens Nasıl Takılır?

Lens Takma Taktikleri, Lens Nasıl Takılır?
Güncelleme:

Gözlük kullanmayı sevmeyenler için önemli bir alternatif, lenstir. Günümüzde milyonlarca kişi gözlük yerine lens kullanımına yönelmektedir.

Lensler numaralı olduğu gibi, numarasız ve renkli alternatiflerini bulmak da mümkündür. Günlük yaşamda hem görsel hem de sağlık açısından sunduğu avantajlar ile lens takmanın hayatı daha kolay bir hale getirdiği rahatlıkla söylenebilir. Lens Optik ‘te bulunan çok seçenekli lensler ile bu kolaylığı hayatınıza entegre edebilirsiniz.

Eğer gözünüzde alerji gibi sorunlar yok ise çok büyük bir ihtimalle rahat ve kolay bir şekilde lens kullanabilirsiniz. Lens kullanımında en büyük tehlike, gözde alerji oluşmasıdır. Böyle bir durum karşısında, hemen göz doktorunuza başvurmalısınız. Özellikle lensi haftalarca çıkarmayanlarda ya da çok uzun süre ekrana bakan kişilerde alerji riski artmaktadır. Bununla beraber gerekli hijyen koşulları sağlanmaz ise lensle birlikte oluşabilecek bakteriler, göze zarar verebilir. Ancak günümüzde teknolojinin de gelişmesi ile birlikte lens kullanımında tamamen hijyenik bir süreç yaşanabilmektedir. Bu noktada kullanıcılara düşen görev, lensleri gözünüze doğru takıp çıkartmak, lenslerin bakımı için kısa bir süre zaman ayırmak ve günde en az altı saat gözleri dinlendirmektir.

Lens Nasıl Takılır?

Lens takmanın dikkat gerektiren bir süreç olduğu gerçektir; ancak bir defa kavrandıktan sonra zahmetsiz ve basittir. Bu nedenle lens kullananlar, kazandıkları sayısız avantaj nedeni ile lens takıp çıkarmayı bir sorun olarak görmezler. Peki lens nasıl takılır? Öncelikle ellerinizin çok temiz olduğundan emin olmanız gerekir. En az otuz saniye sabunla elinizi iyice yıkadıktan sonra lensinizi kolayca takabilirsiniz. Ancak asla lens ile suyun temas etmesine izin vermemelisiniz. Lensi tırnağızla değil, parmağınızın içiyle aldıktan sonra tercih ettiğiniz lens solüsyonu ile iyi bir şekilde yıkamanız önemlidir. Lens solüsyonu sayesinde dezenfekte ettiğiniz lensinizi, yine parmağınızın içiyle, gözünüzün iris bölgesine yaklaştırıp lensin gözünüze oturmasını sağladığınızda işlem tamam demektir. Lensinizi takıp gözünüze oturmasını sağladığınızda, gözlerinizi bir defa kırparak tamamen yerleşmesini sağlayabilirsiniz.  

Lens Takarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Lens takmak kolay bir süreç olmasına rağmen bazı davranışlar gösterildiği takdirde zahmetli bir olay haline gelebilir. Lens takarken dikkat etmeniz gereken püf noktalar aşağıdaki gibidir:

  • Öncelikle ellerinizi yıkadıktan sonra iyi bir şekilde kurulamanız ve ellerinizde havludan bulaşabilecek hiçbir maddenin kalmadığından emin olmanız gerekir. Lens kullananlar, bunun ne kadar önemli olduğunu bilirler. Aksi halde lense yapışacak küçük bir kıl bile gözünüzle temas ettiğinde inanılmaz derecede bir yanma ya da batma yapabilir. Bu nedenle ellerinizi kağıt havlu ile kurulamanız ya da direkt olarak hava kurutmasını kullanmanız işinizi büyük ölçüde kolaylaştırır.
  • Lenslerinizi, lens kutusunda saklamayı ve lens solüsyonunuzu her kullanımda tekrar değiştirmeniz gerekir. Birden fazla kullanımda aynı solüsyonu kullanırsanız lensiniz yeterince dezenfekte olmaz ve hijyen problemleri yaşayabilirsiniz.
  • Lensinizi takmadan önce avucunuzda lens solüsyonuylason bir kez daha dezenfekte etmeniz, gözünüzde kuruluk olmaması için önemlidir.
  • Parmak içiniz ile taşıdığınız lensleri gözünüzeyerleştirirken asla tereddüt etmeyin. Lens, gözünüze oturunca yukarı ya da dışa bakarak lensin gözünüze oturmasını sağlayın ve gözünüzü birden fazla kez kırpmamaya özen gösterin.

Lens Nasıl Çıkarılır?

Lens takmak kadar, lens çıkartmak da aynı özenin gösterilmesini gerektirir. Lens çıkarırken ilk başta yine ellerinizi güzel bir şekilde dezenfekte edip lens ile temas etmeye hazır hale getirmeniz gerekir. Üst göz kapağını kaldırıp yine parmak içine oturacak şekilde lensi kavradıktan sonra lensin hareket etmesine izin vermelisiniz. Lensin hareket ettiğini anladıktan sonra parmağınıza yapışan lensi rahatlıkla ve kolay bir şekilde çıkartabilirsiniz. Lensi çıkardıktan sonra solüsyon dışında hiçbir yer ile temas etmemesini sağlamalısınız. Lensinizi lavaboya düşürmek, kontakt lenslerin bir daha kullanılmayacak hale gelmesine neden olabilir. Bu nedenle her zamankinden biraz daha fazla dikkatli olmak, sizi istenmeyen kazalara karşı korur. Lens kabınıza koyduğunuz yeni solüsyona lensinizi yerleştirip hemen kapağını kapatmanız önemlidir. Eğer lens kutunuzun kapağını kapamaz iseniz, solüsyon uçar ve lensiniz de kısa süre içinde kuruyarak kullanılmaz hale gelebilir.

Etiketler advertorial