Lösemili Çocuklar Şarkı Söyleyip Dans Etti

Lösemili Çocuklar Şarkı Söyleyip Dans Etti

Medikal Park Antalya Hastane Kompleksi tarafından düzenlenen piknikte bir araya gelen kemik iliği nakli yapılan lösemili çocuklar, şarkı söyleyip hemşirelerle...

Medikal Park Antalya Hastane Kompleksi tarafından düzenlenen piknikte bir araya gelen kemik iliği nakli yapılan lösemili çocuklar, şarkı söyleyip hemşirelerle dans etti.

Medikal Park Antalya Hastane Kompleksi, kemik iliği nakli ile hayata tutunan çocukları, düzenlediği "Yaza Merhaba Partisi'nde bir araya getirdi. Piknikte bir araya gelen lösemi hastası çocuklar, Çocuk Kardiyolojisi Bölümü Prof. Dr. Gayyaz Akçürin'in çaldığı akordeon eşliğinde şarkılar söyleyerek dans etti. Çocukları ziyaret eden Harley Davidson Antalya Grubu ise motosikletlerini tanıttı.

"KEMİK İLİĞİ NAKLİ KOLAYLIKLA YAPILABİLİR"

Çocuklarda kemik iliği naklinin birçok hastalıkta tedavi edici yöntem olduğunu açıklayan Medikal Park Antalya Kompleksi Pediatrik Kemik İliği Nakli Bölümü Başkanı Prof. Dr. Akif Yeşilipek, hastaların zor ve uzun olan tedavi kısmını başarı ile atlattığını söyledi.

Pikniğin çocukların morali açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Yeşilipek, "Kemik iliği nakli kolaylıkla yapılabilir. Nakil için öncelikle kardeş ve aile içerisinden tam uyumlu verici alıyoruz. Hastalarımızın aile içinde tam uyumlu verici bulma şansı yüzde 30 kadar. Yüzde 70'i tam uyumlu verici bulamıyor. Bir kısmına kemik iliği bankalarından verici bulanarak nakil yapma yoluna gidiyoruz" diye konuştu.

"VERİCİSİ OLUP DA BEKLEYEN HASTAMIZ YOK"

Verici bulunamaması durumunda acil hastalar için nakilin ailesinden alındığını belirten Yeşiipek, "Çocuklarımız daha sonra hayatlarına devam ediyor. Eskiye göre verici bulma imkanı çok arttı. Bağışçı bulma hızı şuan çok iyi gidiyor. Bu yıl sonu için 100 bin sayı hedefleniyordu sanırım ulaşıldı. Şuan için bekleyen acil hasta yok. Tedavi için yurt dışından da gelen var. Biz ağırlıklı olarak Türk hastalarımıza ağırlık veriyoruz. Vericisi olup da bekleyen hastamız yok" dedi.