Nefertiti botoksu ile boyun ve çene estetiği

Nefertiti botoksu ile boyun ve çene estetiği
Güncelleme:

40 yaşın üzerindeki Hollywood starlarının çene hatlarının bu kadar sıkı ve çene konturunun bu kadar belirgin olması sizin de dikkatinizi çekmiyor mu?

Çeneleri nasıl 20’li yaşlarındaki gibi duruyor? Sizler için bu soruyor Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk’e sorduk.

“Bunun cevabı, son dönemlerde yaygın olarak kullanılan ameliyatsız bir estetik cerrahi prosedürü olan Nefertiti botoksudur. İsmini Mısır kraliçesi Nefertiti’den alan bu prosedürün özelliği çene konturunun belirginleştirilmesinin yanı sıra boynun uzun ve gergin görünmesini de sağlar. Anti-aging yani gençleştirme estetiklerinde sadece göz ve ağız çevresindeki kırışıkların tedavi edilmesi yeterli olmayabilir. Çünkü zamanla çene ve boyun da yaşlanır. Çene çizgisi belirsiz bir hal alır, boyunda kat izleri oluşur. Botoks enjeksiyonu ile bu sorunların tedavisi mümkün.”

Kimler için uygundur?

“Çene kısmı geniş, yüzü kare şeklinde olanlar için uygundur. Çenedeki bu sorun doğuştan olabileceği gibi yaşlanmaya ya da aşırı kilo almaya bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Nefertiti botoksu ile yüz yeniden şekillendirilerek çene kısmı inceltilerek yüz oval hale getirilebilir. Günümüzde yüzdeki kırışık tedavisinin yanı sıra çene çizgisini kuvvetlendirmek için de botoks yaygın olarak talep edilmektedir. Kişinin yaşını değerlendirirken zihnimizin ilk değerlendirdiği şey, yüz şeklidir. Üçgen yüz, yani çıkık elmacık kemiği ve belirgin çene yapısı genç görünümün sembolü durumundadır.”

Yüz şekli çok önemli

“Yüzün şekli, çizgilerden ve kıvrımlardan çok daha önemlidir. Aslında, son araştırmalara göre, genç bir yüz şekli olan kişiyi kırışık olsa da daha genç görüyoruz. Kısacası sadece alındaki çizgileri ortadan kaldırmak yetmiyor, yüz şeklini belirleyen çene çizgisinin de belirgin olması gerekiyor. Akıllı telefonlar ve sosyal medya sayesinde artık herkes film yıldızı gibi kameralar karşısında yaşıyor. 3D kameralar yüzdeki estetik sorunları yakalayarak görünür hale getiriyor. Artık herkes yüzündeki estetik sorunlar ve tedavisi hakkında çok daha bilinçli… Estetik cerrahi de bu sorunların tedavisine yönelik her geçen gün yeni bir teknik geliştiriyor. Nefertiti botoksu de geliştirilen yeni tekniklerden birisi. Bıçak altına yatmadan, hyalüronik asit enjeksiyonu ile ameliyata gerek kalmaksızın yüz şekli değiştirilebilir. Kişinin doğal bir şekilde daha genç görünmesi sağlanabilir.”

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk “Nefertiti botoksu tüm botoks işlemleri gibi 15 dakika da tamamlanır. Ameliyatsız bir işlem olduğu için etkisi geçicidir. Çene çizgisi kaybolmaya başlayınca tekrarlanmalıdır. Bu süre kişiden kişiye ve kullanılan ürünün kalitesine göre farklılık gösterir. Operasyon mutlaka alanında uzman kişiler tarafından klinik ortamda yapılmalıdır. Hologram ve 3D görüntüleme teknikleri ile operasyondan önce çenenin nasıl bir şekil alacağı görülebilir. Nefertiti botoksu hakkında bilgi almak için alanında uzman bir estetik cerraha başvurmalısınız.