Obeziteye Dikkat Çekmek İçin 866 Kilometre Pedal Çevirdi

Obeziteye Dikkat Çekmek İçin 866 Kilometre Pedal Çevirdi

Bisiklet tutkunu Osman Şirin, obeziteye dikkat çekmek ve kendine ait rekoru kırmak için İstanbul'dan Alanya'ya kadar bisiklet sürdü.

Bisiklet tutkunu Osman Şirin, obeziteye dikkat çekmek ve kendine ait rekoru kırmak için İstanbul'dan Alanya'ya kadar bisiklet sürdü. Yaklaşık 866 kilometre mesafeyi 43 saatte kateden Şirin, bisiklet kullanarak 110 kilodan 75 kiloya kadar indiğini ve fit bir vücuda sahip olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıl İstanbul'dan İzmir'e kadar yaklaşık 583 kilometreyi bisikletle katederek rekor kıran Osman Şirin, bu yıl hedeflediği rekora bir yenisini daha ekledi. İstanbul'dan Alanya'ya pedal çevirerek 866 kilometreyi 43 saatte tamamlayan Şirin, cuma günü İstanbul Bostancı'dan saat 09.00'da yola çıktı. 43 saat boyunca pedal çeviren Şirin, 866 kilometre pedal çevirerek hem daha önceki rekorunu kırdı hem de obeziteye dikkat çekti. Aşırı kilolarından dolayı bisiklete merak sardığını ifade eden Osman Şirin, tesisat işleri ile uğraştığını ve iş yerindeki bir bisiklet meraklısının tavsiyesi ile bisiklet kullanmaya başladığını belirtti. O dönemde 110 kiloya kadar çıktığını anlatan Şirin, bisiklet sayesinde 75 kiloya kadar düştü.

İstanbul'dan Alanya'da 43 saat içerisinde 866 kilometre bisiklet sürdüğünü açıklayan Osman Şirin, "İkinci bir Türkiye rekorunu daha kırdım. Yolculukta pedallar çevrildikçe kamuoyuna iletmek istediğimiz mesajlar daha güçlü verildi. Bu mesajlardan ilki obezitenin yenilemeyecek bir hastalık olmadığıdır. Panzehiri ise çevrilecek bu pedallardır. Evet, pedallarla mağlup edilen bir hastalıktan bahsediyor ve toplumsal duyarlılığın bu noktada artmasını hedefliyoruz. Ben obezite karşısında bu galibiyeti yaşamış bir kişi olarak karşısınızda duruyorum. Çok değil 4 yıl önce ayaklarımın taşıdığı kilo yaklaşık 110 kiloydu. Sonra bu iki tekerlekli iki pedallı sporu keşfettim ve hayatım değişti. Bisiklet benim için giderek bir tutku halini almaya başladıkça obezlikten kurtuldum. Hem yedim hem pedal çevirdim ve böylelikle sağlığıma kavuştum. Ben yaptıysam herkes yapabilir. Yeter ki bisiklete binmek teşvik edilsin ve sağlığımıza yaptığı katkılar anlatılsın. Tabii her şeyden önce bisiklet yolları yapılsın. Yapılsın ki sağlımıza kavuşalım derken trafik canavarı bizi canımızdan etmesin. Bisiklet sporcularının ortak talebidir bu" dedi.

Türkiye rekoru kırarak ikinci bir mesajlarının da her gün şehit verdikleri Türkiye'de vatan savunmasına dair bir mesaj olduğunu ifade eden Şirin, "Bisiklet pedalları vatanı için gözünü kırpmadan canını feda eden Mehmetçiğimizin kazanacağı zafer için de çevrildi. Yüreğimiz Mehmetçik'le atmaya devam ediyor. Kırdığım rekoru da Mehmetçiğimize, polisimize ve korucularımıza adıyorum. Herkese verdiği destekten dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

Şirin, güzergah olarak Adapazarı, Eskişehir, Bilecik, Bozöyük, Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Antalya ve Alanya'dan geçtiğini kaydetti.