Omü’de Ağrı Tedavisi Gören Hastalar Mutlu Ayrılıyor

Omü’de Ağrı Tedavisi Gören Hastalar Mutlu Ayrılıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Algoloji (Ağrı) Bilim Dalı Öğretim Üyesi Ağrı Uzmanı Prof.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Algoloji (Ağrı) Bilim Dalı Öğretim Üyesi Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Fuat Güldoğuş, ağrı tedavisi için OMÜ'ye gelen hastaların yüzde 90'ından fazlasının memnun ayrıldığını söyledi.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Algoloji Merkezi'ne çeşitli nedenlerden dolayı ağrı tedavisi için başvuran hastalara yönelik hedefe yönelik çözüm ürettiklerini belirten Prof. Dr. Fuat Güldoğuş, hastaların tedaviden memnun kaldıklarını belirtti.

"ÖNCE TEŞHİS SONRA TEDAVİ"

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Algoloji Bilim Dalı'na vatandaşların en fazla bel ve baş ağrısından kaynaklanan ağrılar için geldiklerini belirten Prof. Dr. Fuat Güldoğuş, "Bize müracaat eden hastalarda birinci sırada bel ağrısı ikinci sırada ise baş ağrısı olan hastalar geliyor. Buraya gelen hastaların ilk önce tetkiklerini yapıyoruz. Daha sonra da hangi tedavi uygulanacaksa ona uygun tedavi yapıyoruz. Buraya gelen hastalar çok merkez dolaşıp gelen hastalardır. Buraya gelen hastaların yüzde 90'ından fazlası memnun olarak buradan ayrılır. Çünkü burada hedefe işlem yapıldığı için buradan memnun olarak ayrılıyor. Bu bölümün özelliklerinden bir tanesi örneğin hastanın bacağı ağrıyor ve bacağına üç tane sinir gidiyor. Biz her bir sinirini ayrı ayrı uyuşturup ağrının nereden kaynaklandığını öğrenebiliyoruz. Çok şiddetli olan kanser ağrılarının son aşamadaki bütün çözümleri algoloji merkezinde yapılıyor. Ameliyat sonrası ağrılardan kurtulmak için de gelen hastalarımız var. Bütün bölümlerde uygulanan hastanın ağrısı için ilaç verme dışında ağrısı nereden kaynaklanıyorsa oranın sinirlerine veya eklemlerine ilaç vererek yada radyo frekansı dediğimiz tekniklerle hastanın ağrısını ortadan kaldıran yöntemler uyguluyoruz. Burada tek bir şartımız var o da ağrının nedenini bilmeden tedavi yapmıyoruz. Önce teşhis sonra tedavi" diye konuştu.