Pazarlarda, internette kimyasal tehlike !

Pazarlarda, internette kimyasal tehlike !
Güncelleme:

Kadınların "olmazsa olmaz alışverişi" kozmetikler tehdit saçıyor. Piyasadaki "sahte" , "sağlıksız" kozmetik ürünler pazardan internete dört bir yanda satışta.

İnsan sağlığını tehdit eden sahte ve kalitesiz kozmetik ürünleri pazarlarda, ucuzluk mağazalarında kontrolsüz doludizgin satılmaya devam ediyor. Uzmanlar kanser ve diğer hastalıklara neden olabilecek kozmetik ürünlerin orijinallerini bile kullanım şekli ve şartlarına uyarak tüketmek gerektiğine dikkat çekiyor.

Hürriyet gazetesinden Ceren Boztepe'nin haberine göre uzmanlar, orijinal ürünleri alırken bile ürünün markasına, alındığı yere, nasıl tüketildiği ve hatta konulduğu kabın bile oldukça önemli olduğu vurgusunu yaparken artan kozmetik tüketimi ve kaliteli ürünlerin pahalıya satılması, merdiven altı üretiminin de artmasına neden oluyor. İnternette, pazarlarda ucuz eşya mağazalarında kolayca satılan bu ürünler sağlık için büyük tehdit oluşturuyor.

Dünyada 400 milyar doları bulan kozmetik pazarı ülkemizde hızla büyümeye devam ediyor. Tüketim tabi bu kadar artarken merdiven altı üretim de hızla yaygınlaşıyor. Hatta öyle ki, bilinen en ünlü kozmetik markaların sahteleri internette, pazarlarda ve ucuz eşya mağazalarında satılabiliyor.

Sahte kozmetiklerin neden olduğu hastalıklar

Sahte ürünlerin insan sağlığını ciddi tehdit edebileceğini ve zararlı kimyasallar içerebileceği uyarısında bulunan Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Güneş Gür Aksoy, bu ürünleri kullanan kişilerde oluşabilecek sağlık sorunlarını ise şöyle sıraladı:

* Kanserojen olabilir
* Alerjik etki gösterebilir
* Güneşe karşı duyarlandırıcı olabilir
* Ciltte hassasiyet yaratabilir
* Egzamaya neden olabilir
* Koruyucu olduğunu iddia ediyorsa korumaz aksine cilde zarar verir
* Yanıklara neden olabilir

Hürriyet