Saç ekiminde DHI No Touch tekniği

Saç ekiminde DHI No Touch tekniği
Güncelleme:

"DHI No Touch" tekniği aslında ekilmek üzere toplanan saç foliküler üniteleri otomatik olarak silindir tüpü benzeri bir cihaza yerleştirilir.

Foliküler üniteyi zarar vermeden tutan aynı cihaz, daha No Touch denilen ve insanın temas etme faktörünü ortadan kaldırarak greftleri alıcı bölgelere yerleştirmek için kullanılır. Aslında bu teknik, özellik ile ön saç çizgisine saç folikülü transferini kolaylaştırmaya yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, temassız saç ekimi tekniğini sizler için anlattı.

DHI No Touch tekniğinin özellikleri

DHI No Touch tekniği alınan saç kökünün canlı kısmına hiçbir şekilde temas edilmeksizin doğrudan saç nakli imkanı sağlıyor. DHI gibi diğer tüm FUE ve alt grubu saç ekimlerinde saç kökü alımı birbirleri ile aynıdır. Bu tekniklerde sağlıklı ve canlı saç kökleri mikromotor desteği ile ya da manuel olarak teker teker alınarak biriktirilir. Bu aşamadan sonra temassız saç ekimi imkanı sunan özel alet yardımı ile ekim işlemi gerçekleştirilir. Saç köklerinin canlı kısmında hiçbir şekilde dokunulmadan özel aletin içine yerleştirilir ve yine bu özel alet yardımı ile gerekli bölgelere temassız bir şekilde ekilebilir. Ekim işleminde ise özel bir ekim kaleni olan Choi Pen aleti kullanılır. Bu sayede saç köklerinin canlılığı ve hijyeni de sağlanmış olur.

No Touch DHI, özellikle gelişmiş enstrümanlar kullanarak saç restorasyonunun tüm aşamaları için sıkı protokoller koyan, temassız saç nakli imkanı sunan bir saç ekimi tekniğidir. No Touch DHI tekniği, hastalar için %100’e yakın doğal saç ekimi sonuçları üretmek için sanatı ve bilimi mükemmel bir şekilde birleştiren bir tekniktir.

Nasıl uygulanır?

Lokal anestezi uygulanarak yapıldığı için ağrısız bir tekniktir ve ciltte çok az tahrişe neden olur. Opeasyonda lokal anestezi uygulandığı için hasta rahatlar ve isterse müzik dinleyebilir, televizyon seyredebilir, hafif bir öğle yemeğinin tadını çıkarabilir ve hatta prosedür sırasında kestirebilir. Genel olarak, tüm prosedür 4 ila 6 saat içinde tamamlanır.

Nakledilen saç köklerinin büyümesi, yeni yerleştirilen foliküler üniteler etrafındaki kılcal damarların ne kadar hızlı oluşuna bağlı olarak, 16 hafta sonra görünecektir. Bu yeni aktarılan saç, hayatınızın geri kalanı için doğal olarak büyür, çünkü verici bölge genetik olarak saç dökülmesine karşı programladır.

Avantajları nelerdir?

DHI non-invazif bir operasyon türüdür ve dolayısıyla kafa derisinde görünen bir yara izi oluşumuna yol açmaz. Ekilen yeni saç kökleri çoğunlukla ömür boyu kalıcı olur, çünkü DNA'ları ön taraftaki saçlardan farklıdır. Onlar kalıcıdır ve yaşam boyu büyürler.

İyileşme süreci nasıldır?

DHI No Touch tekniği hiç insan teması olmaksızın yapıldığı için ekstra hijyen ve yüksek canlı kalma ihtimali sağlar. Ayaktan tedavi tekniği olduğu için hasta aynı gün evine gidebilir. Saç ekiminde iş yaşamının kesintiye uğramasına neden olacak bir prosedürdür. Sağlıklı uyku ve beslenme ile iyileşme süreci artırılabilir. Güneşe çıkma, denize girme ya da sauna gibi sıcak ortamlara girmek için doktorunuzun size verdiği sürelere uymanız gerekir. DHI No Touch tekniğinde iyileşme süreci kişiden kişiye değişiklik gösterse de ortalama 5-10 gün arasında sürebilir.

#GüncelÖztürk #DHINoTouch #SaçEkimi