Sandviçleri yiyen öğrenciler hastaneye koştu

Sandviçleri yiyen öğrenciler hastaneye koştu
Güncelleme:

Ağrı'da okullarda verilen sandviçleri yiyen öğrenciler hastaneye kaldırıldı.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bir hafta içinde yaşanan ikinci zehirlenme vakasında 100’e yakın öğrenci hastanelere kaldırıldı.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki Bereket ve Telçeker Köylerindeki okullarla merkez İmam Hatip, Reşat Erden, Savaş Ay liselerinde bugün öğlede dağıtılan ve içinde peynir, domates, marul bulunan sandviçleri yiyen öğrenciler bir süre sonra kusma ve ishal belirtileri ile hastaneye kaldırıldı. Aileleri tarafından Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ne getirilen öğrenciler tedavi altına alındı. 

Öğrenci velileri, Ağrı’daki bir yemek firması tarafından verilen yemeklerde bir hafta içinde ikinci zehirlenme olayı yaşandığını belirterek tepki gösterdiler. Öğrencilerin kusma, ateş ve ishal nedeniyle halsiz düştüğünü belirten veliler, "Beritan’ın ölüm olayı gözümüzü korkuttu. İshal veya kusan tüm öğrenciler hastaneye getirilince servislerde yer kalmadı. Bir yatakta birkaç öğrenciye yatırılıyor" diye endişelerini dile getirdiler.

Doğubayazıt’ta 7 Ekim günü yaşanan ilk zehirlenme olayında Savcı Hakan Kılıç İlkokulu öğrencilerinden Beritan Hacıoğlu yediği salamlı sandviçin ardından hastaneye kaldırılmış, tüm çabalara karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Ağrı'nın Doğubayazıt Kaymakamlığı, ilçede öğrencilerin gıdadan zehirlenmesi ilgili bir açıklama yaptı. 

Doğubayazıt Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “12.10.2016 Çarşamba günü saat 15.00’de ilçemiz Telçeker Ortaokulu’nda 19, Bereket Ortaokulu’nda 21 olmak üzere toplam 40 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi'ne hafif karın ağrısı şikâyetiyle müracaat etmişlerdir.

Hastanemize başvuran öğrencilere gerekli tıbbi müdahale yapılmış olup, ilk aşamada ciddi bir rahatsızlığın bulunmadığı görülmüştür.

Bununla birlikte her ihtimale karşı öğrenciler bu gece müşahede altında tutulacaktır. Meydana gelen olayla ilgili olarak yemek şirketi ile yapılan sözleşme feshedilmiş olup, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekli tahkikata başlanmıştır” denildi.