Sünnette Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sünnette Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğa Hospital Üroloji Bölümü Uzmanı Op. Dr. Mehmet Demir, sünnetin cerrahi işlem olarak kabul edilip ciddiyetle hastane ortamında yapılması gerektiğini...

Doğa Hospital Üroloji Bölümü Uzmanı Op. Dr. Mehmet Demir, sünnetin cerrahi işlem olarak kabul edilip ciddiyetle hastane ortamında yapılması gerektiğini söyledi.

Doğa Hospital Üroloji Bölümü Uzmanı Op. Dr. Mehmet Demir, sünnette yapılmaması gerekenler hakkında bilgi verdi. Demir, sünnetin cerrahi işlem olarak ciddiyetle hastane ortamında yapılması gerektiğini vurguladı. 6 aydan küçük çocuklara prilokain (citanest) yapılmadığını belirten Demir," Bu durumda, methomoglabinemi (kandaki methomoglobin miktarının normalin üstünde olması) yaparak solunum sıkıntısı yapar. Adrenalinli lokal anestezikleri fazla doz kullanma peniste çürümeye neden olabilir" dedi.

Demir, sünnet derisinin fazla veya az kesilmemesini, kararında bir işlem yapılmasına dikkat çekerek sünnette yapılan hataları şu şekilde sıraladı:

"Dikişin derin geçerek idrar fistülüne yol açılması ve buradan idrar gelmesi, halk arasında peygamber sünneti olarak bilinen Hipospadiaslı çocukların sünnet edilmesi, Bu çocuklarda idrar deliği aşağıda ise ameliyat gerekir. İnmemiş testis durumu varsa aynı anda ameliyat ve sünnet yapılabilir".