Yerli Covid-19 aşısı 44 gönüllüye uygulandı

Yerli Covid-19 aşısı 44 gönüllüye uygulandı
Güncelleme:

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, üniversite bünyesinde geliştirilen ve Faz 1 çalışmaları devam eden yerli Covid-19 aday aşısının 44 gönüllüde uygulandığını açıkladı.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, üniversite bünyesindeki Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce (ERAGEM) koronavirüse karşı geliştirilen yerli ve milli ERUCOV-VAC inaktif aşısının son durumuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Faz 1 çalışmasına değinen Prof. Dr. Çalış, "Üniversitemiz tarafından geliştirilen ve üniversitemizde Faz 1 çalışmaları devam eden Covid-19 aday aşımızın ilk aşı dozlaması 44 gönüllümüzde tamamlandı. Herhangi bir yan etkisi görülmedi. Birkaç gün içinde geçeceğimiz ikinci doz uygulamanın da başarılı geçmesini ümit ederiz" dedi.

Yerli Covid-19 aşısı 44 gönüllüye uygulandı - Resim : 1

'FAZ-2 ÇALIŞMALARINA BİR AN ÖNCE GEÇİLEBİLECEĞİ GÖRÜLÜYOR'
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Büyükşehir Belediyesi tarafından hasta yakınları için inşa edilecek, 'Hasta Yakını Misafirhanesi'nin temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Çalış, Kayseri'nin İç Anadolu'nun en önemli sağlık merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Üniversite bünyesinde geliştirilen ve Faz 1 çalışmaları devam eden yerli Covid-19 aday aşısı ile ilgili bilgi veren Çalış, "Bu vesile ile bir güzel haberi de paylaşmak istiyorum. ERÜ'de geliştirilen Covid-19'a karşı aşımızın Faz 1 çalışması devam etmektedir. Bugün itibariyle 44 gönüllümüzün aşı dozu yapılmış oldu ve hiçbirisinde yan etki görülmedi. Bu çok önemli bir gelişmedir. 3 gün sonra ikinci doz aşılaması yapılacak. Prosedürlere uyarak, Sağlık Bakanlığımız ile görüşerek, Faz-2 çalışmalarına bir an önce geçilebileceği görülüyor" dedi.

DHA