Yüzü Parçalanan Gence, Bacağındaki Kemik Ve Dokudan Çene Yapıldı

Yüzü Parçalanan Gence, Bacağındaki Kemik Ve Dokudan Çene Yapıldı

VAN'da oturan inşaat işçisi 24 yaşındaki Erdoğan Akyüz, temizlediği av tüfeğinin ateş alması sonucu yüzünün yarısını kaybetti.

VAN'da oturan inşaat işçisi 24 yaşındaki Erdoğan Akyüz, temizlediği av tüfeğinin ateş alması sonucu yüzünün yarısını kaybetti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 15 ayda 7 operasyon geçiren Akyüz'e bacağındaki kemik ve deri kullanılarak çene yapılırken, yüzü de yüzde 80 oranında onarıldı. Adeta yeniden doğduğunu ifade eden Akyüz, "Kendimi gördüğümde yaşama umudumu bile kaybetmiştim. Operasyonların ardından yeniden hayata tutundum" dedi.

Van'da inşaat işçisi 24 yaşındaki Erdoğan Akyüz, 15 ay önce evinde av tüfeğini temizlediği sırada silahın ateş alması sonucu yüzünün sağ tarafını kaybetti. Gözleri hariç çene, damak ve yanağını parçalanan Akyüz, ambulansla kaldırıldığı hastanedeki ilk müdahale ardından sevk edilecek bir hastane bulamadı. Yakınları neredeyse tüm Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bulunan hastaneleri aramalarına karşın kabul görmedi. 112 Komuta Merkezi'de Akyüz'ü tedavisi için sevk edebileceği hastanede aradı. Son olarak Edirne'de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı ile irtibat sağlandı.

Yrd.Doç.Dr. Serkan Balta çaresiz kalan hastayı tedavi etmeyi kabul etti. Van'dan uçak ambulans ile İstanbul'a getirilen Erdoğan Akyüz, daha sonra ambulansla Edirne'de Trakya Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi servisine alındı. İlk operasyonu yaklaşık 10 saat sürdü. Kalçasından, uyluğundan ve bacağından alınan doku ve kemik dokularıyla yüzü, yüzde 80 oranında onarılan Erdoğan Akyüz, eski görüntüsüne kavuşmaya başladı.

YENİ YÜZÜNE 2 BİN KİLOMETRE UZAKTA KAVUŞTU

Yaklaşık 15 ayda 7 operasyon geçirerek kendi başına yemek yemeğe başladığını ifade eden Erdoğan Akyüz, şunları anlattı:

"Van'da yaşıyorum, silahı temizlemek için elime aldığımda dolu olduğunu bilmeden elimde patladı ve yüzüme geldi. Sonrasında neler olduğunu hatırlamıyorum, gözümü açtığımda 4 ay süre geçtiğini öğrendim ve Edirne'de olduğumu söylediler. Anneme sordum, elimde silah patladığını söyledi. Yüzümü görmemem için ayna ve camları gazetelerle kapatmışlardı. Yüzüm o kadar kötü bir durumdaydı. Kendimi gördüğümde yaşama umudumu bile kaybetmiştim. Serkan Balta hocam ve diğer hocalarım çok başarılı operasyonlar yaptı. Daha önce yemek yiyemiyor yürüyemiyordum. Şimdi bu hale gelebildiğim için çok mutluyum. Kendi işlerimi görebiliyorum, artık hayatıma devam edebileceğim."

YENİDEN HAYAT KURMAK İSTİYOR

Van'da inşaatlarda çalışarak geçimini sağladığını belirten Akyüz, 6 ayda bir kontrol amacıyla Edirne'ye gelerek tedavisini sürdürdüğünü ve eski yüzüne kavuştuğunda evlenerek hayatını yeniden kurmak istediğini ekledi.

"YÜZ NAKLİNE GİDEBİLECEK BİR VAKAYDI"

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Yrd.Doç.Dr. Serkan Balta, 15 ayda yaklaşık 48 süren 7 farklı operasyonla Erdoğan'ın eski yüzüne kavuştuğunu söyledi. Bacağından, kalçasından alınan doku ve kemiklerle yüzünü onardıklarını kaydeden Dr. Balta, şöyle konuştu:

"Talihsiz bir kaza sonrası, ateşli silahla yüzünde yaralanma olmuş. Biz kendisini Van'dan kabul ettik. Van'dan benimle irtibat kurduklarında önce şaka zannettim. Bir arkadaşım bana şaka yapıyor herhalde, "Van'dan buraya sevk mi olur?" diyordum. Ama gerçekten o sırada tüm merkezler doluymuş, hasta kabul edilmemiş. En son Edirne'yi aramış ve biz aldık hastamızı. Geldiğinde yüzünde çok ciddi doku zararı vardı. Yüzünün sağ tarafındaki gözaltında çene kemiği, üst damağı, yanağı kayıptı. Biz onları vücudundan kalan parçalarla tamamlamaya çalıştık. Bacaklarından doku nakli yaptık, bacağındaki kemiği ve deriyi kullanarak çene kısmını oluşturmaya çalıştık. Uyluktan aldığımız serbest doku transferleriyle yanak bölgesini oluşturmaya çalıştık. Kalçadan, kemik dokulardan destek aldık. Kendi yağlarıyla en son doldu yaptık. Geldiğinde ilk 4 ay hızlı bir operasyon süreci oldu. İşlemlerin hepsini mikro cerrahi yöntemlerle kendi dokusunu kullanarak yaptık. Sonuçta 15 aylık süre geçti. Bundan sonra kozmetik işlemleri devam ettireceğiz. Doku yumuşadıkça kalan parçaları yüzüne eklemeye devam edeceğiz."

Balta, Erdoğan Akyüz'ün yüz nakline gidebilecek vaka olduğunu kendi dokularıyla onarılan yüzünün kısa bir süre sonra tamamen eski haline geleceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI