''Barcelona, La Liga’da oynayamaz''

''Barcelona, La Liga’da oynayamaz''
Güncelleme:

Javier Tebas, Barcelona’nın İspanya 1. Futbol Ligi’nin (La Liga) dışında kalacağını öne sürdü.

İspanya'daki Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Tebas, Katalonya'nın olası bir bağımsızlık ilanında tüm Katalan takımlarının La Liga'nın dışında kalacağını savundu.

İspanya Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Javier Tebas, Katalonya’da bağımsızlık yanlısı girişimlerin amacına ulaşması durumunda Barcelona’nın İspanya 1. Futbol Ligi’nin (La Liga) dışında kalacağını öne sürdü.

İspanya 1. ve 2. liglerindeki kulüplerin üyesi olduğu Profesyonel Futbol Ligi’nin (LFP) başkanı Tebas, Katalonya’nın olası bir tek taraflı bağımsızlığında Barcelona, Espanyol gibi tüm Katalan kulüplerinin La Liga’da yer alamayacağını savundu. Tebas, "Katalonya asla İspanya’dan ayrılmayacaktır ama böyle bir şey olursa, yasalar çok açık. Tüm Katalan kulüpleri La Liga’dan, İspanyol liglerinden dışarıda kalacaktır. Spor yasası çok açık. Sadece Andorra takımlarının ulusal müsabakalarda mücadele etmesine izin veriliyor" dedi.

Tebas, Katalonya’da olduğu gibi bağımsızlık girişimlerinde bulunanların iyi düşünmelerini ve bunun sonuçlarını bilmeleri gerektiğini ifade etti. Katalonya’da 27 Eylül’de yapılacak özerk yönetim seçimleri öncesinde yayımlanan anketlerde bağımsızlık yanlısı "Junts pol si" ittifakı, birinci parti olarak gösteriliyor.

İspanyol devleti ise Katalonya’da olası bir bağımsızlığa karşı bunun ekonomik, sosyal, siyasi ve sportif anlamda getireceği olumsuzlukları son dönemlerde oldukça sık gündeme getiriyor.