''Chelsea'ye imza attığım için pişmanım''

''Chelsea'ye imza attığım için pişmanım''
Güncelleme:

Chelsea menajeri Antonio Conte, İtalya milli takımından ayrılıp Premier Lig devi Chelsea'ye geliş hikayesini duygusal bir dille anlattı.

EURO2016'ya veda ettikleri Almanya maçı sonrası soyunma odasında çok duygusal bir hava olduğunu söyleyen Conte; "Odada neredeyse herkes ağlıyordu. Birlikte son günümüz olduğunun herkes farkındaydı. Beni çok üzen dakikalardı. Takımımla o duyguları yaşamak çok özeldi benim için. Ama 3 gün sonra Chelsea'de görevim başlıyordu. O an, turnuva öncesi Chelsea'ye imza atmasam görevi kabul etmezdim diye düşündüm. Anlık bir pişmanlık oldu ve 'Keşke imza atmasaydım' dedim. İmza atmamız olsaydım o güzel çocukları bırakmazdım." dedi.

"Chelsea çok farklı, işim daha zor"
 

Chelsea'de göreve başladığı dönem yaşadıklarını da anlatan Conte; "Tamamen farklı bir ülke ve farklı bir kulübe gelmiştim. Farklı oyunculardan kurulu, farklı gelenekleri olan bir kulüp. Hayatımın en büyük değişimiydi. Abramovich daha önce görmediğim bir lider türü. Futbolla çok ilgili, sık sık antrenmanlara geliyor ve bana oyunumuzla ilgili sorular soruyor. Felsefemi anlamaya çalışıyor. İngiltere'deki menajerlik sistemi çok farklı. İtalya'da birçok direktörün altında hoca olarak çalışıyorsunuz, burada ise menajer sizsiniz ve direktör görevinde olanlar sizin altınızda çalışıyor. Fark çok büyük. Juventus'a gittiğimde kulübü ve ligi biliyordum, takımın üzerindeki tozu atınca başarılar gelmeye başladı. Chelsea ve Premier Lig ise bana tamamen farklı. Bu yüzden işim biraz daha zor. Farklı bir lig, farklı bir dil. Bir de yalnızım. Eşim ve çocuklarım İtalya'da. Hayatım biraz daha zor diyebilirim." sözlerini kullandı.
 
"Başarısızlığı yaşamadım"
 
Kariyerinde daha önce başarısızlığı tatmadığını söyleyen Conte; "Başarısızlıktan kaçmak için her yolu denedim. Bu yüzden daha detaycı ama daha başarıcı bir teknik adam oldum. Başarısız olacağım hissi beni uyutmaz, uyuyamam. Nedenlerini araştırırım, bulana kadar kendime rahat vermem. Ama bir gün tüm bu sahip olduğum şeyleri kaybedeceğimi biliyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

Sporx