''Deportivo taraftarı bana...''

''Deportivo taraftarı bana...''
Güncelleme:

Galatasaray'dan ayrılarak Deportivo'nun yolunu tutan Emre Çolak, açıklamalar yaptı.

Sözleşmesinin sona ermesinin ardından Galatasaray'dan ayrılan ve La Liga ekibi Deportivo'nun yolunu tutan Emre Çolak, AS Gazetesi'nden Özgür Sancar'a özel açıklamalar yaptı.
 
İlk olarak Deportivo'nun ilgisinin ne zaman ve ne şekilde başladığının sorulması üzerine Emre, "Yurt dışında oynamak istediğimi menajerim Ahmet Bulut'a söyledim. Birkaç kulüple temasa geçti. En sonunda, onun sayesinde transferim gerçekleşti. Deportivo'nun benim için en iyi tercih olduğuna karar verdik" dedi. 
 
İspanya'da Arda Turan ile birlikte oynamanın hayali olduğunu vurgulayan Emre, "Arda benim ağabeyim gibi ve bana buraya gelmemi tavsiye etti. Eğer burada onun yaptığı gibi başarılı olabilirsem, onu mutlu edeceğim. Bunun olması için her şeyimi vereceğim. Burada oynayacak kalitede bir Türk oyuncu olduğumu göstereceğim" diye konuştu.
 
"Yeni takımımda bana El Turco (Türk) diye hitap etmelerinden gurur duyarım" diyen Emre Çolak, "Deportivo, oldukça tutkulu taraftarlara sahip küçük bir şehir takımı. Takım ile şehir arasında büyük bir özdeşleşme var.  Bana, bir kalenin hemen arakasındaki tribünlerde her zaman Türk bayrağı olduğu söylendi. Deportivo ayrıca, La Liga'nın 85 yıllık tarihinde şampiyon olan 9 takımdan biri.  Coruna'da Türklere sempati duyulmasının tarihsel nedenleri var. Türklerin güçlü insanlar olduğunu düşünüyorlar ve ben de güçlü bir Türk oyuncu olduğumu ispat etmek istiyorum" ifadesini kullandı.  
 
Transferi hakkında Arda ile konuştuğunu söyleyen Emre, "Sözleşme imzalamadan önce ve imzaladıktan sonra Arda ile konuştum. Bana Deportivo'ya imza atmakla doğru bir karar verdiğimi söyledi. İspanya'da oynamak için çok daha güçlü bir oyuncu olacağım ve Arda da bana, seviyemin artacağını söyledi. Bu, kariyerim için büyük bir adım. Şimdi, Deportivo'nun hedeflerine odaklanmam lazım. Her şeyimizi vereceğiz ve umarım başarılı oluruz" diye görüş bildirdi.
 
Oyun stilinin La Liga'ya uygun olduğuna inandığını ve Deportivo'yu seçme nedenlerinden birinin bu olduğunu dile getiren Emre,  Arda ile birlikte diğer Türk oyuncular için bir kapı açtıklarını işaret etti. Emre, "Arda Turan hali hazırda burada başarılı oldu. Onun sayesinde İspanyol kulüpleri Türk futboluyla ilgileniyor. Başarılı olmayı ve Türk oyuncular için kapı açabilmeyi umuyorum" dedi.
 
Milli takımda iki kez forma giydiğini hatırlatan Emre, halen Fatih Terim tarafından milli takıma davet edilebileceğini ifade ederek, milli takımda kalıcı olmayı umut ettiğini kaydetti.

Ajansspor