''Güvenlik gerekçeleri çok güçlüydü''

''Güvenlik gerekçeleri çok güçlüydü''
Güncelleme:

İspanya, hazırlık maçının terör tehdidinden dolayı güvenlik gerekçesiyle iptal edilmesinin ardından Madrid'e geldi.

İspanya Milli Futbol Takımı, Belçika ile deplasmanda oynayacağı hazırlık maçının terör tehdidinden dolayı güvenlik gerekçesiyle iptal edilmesinin ardından Madrid'e geldi.

Futbolcular ve teknik heyet, Barajas Havaalanı'nda kendilerini  bekleyen gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı. Futbolculardan bazıları kendi  araçlarıyla bazıları da milli takım otobüsüyle havaalanından ayrıldı.
 
Bu arada, İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque  uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Maçın iptal sebeplerini tamamen bilmesek  de tahmin edebiliyoruz. Maçı oynamayı umuyorduk. Yılın son maçıydı ve bunu  oynamak gerekirdi ama güvenlik gerekçeleri çok güçlüydü" dedi.
 
Maçın oynanmayacağı belli olunca İspanya'ya erken dönmeyi tercih  ettiklerini aktaran Del Bosque, "Kesinlikle bir korku yaşamadık. Otelde rahattık  ve hiçbir sorun yaşamadık. Sakin bir şekilde antrenmanımızı yaptık ve normal  hazırlığımızı tamamladık ancak yetkililer, seyircilerin, futbolcuların ve  herkesin güvenliğini garanti edemeyeceklerine kanaat getirdiler" ifadelerini  kullandı.
 
Del Bosque, Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası ile ilgili  sorulara ise "İnsanları eğlendirmek ve spor yapmak için buradayız. Maçlar tamamen  normal şartlarda yapılmalı. İnşallah Avrupa Şampiyonası Fransa'da ve tamamen  normal koşullarda yapılır" cevabını verdi.