''İyi ki ona tekme atmışım''

''İyi ki ona tekme atmışım''
Güncelleme:

Arda Turan, "Barcelona'da hayalimi yaşıyorum. Düşünsenize Messi ile aynı sahada oynuyorsunuz. Bundan daha önemli bir şey yok" dedi.

Kral Kupası'nda Espanyol'a karşı oynayarak ilk kez Barcelona formasını giymekten çok büyük mutluluk duyduğunu belirten Arda Turan, her şeye rağmen takımın kazanmasının önemli olduğunu vurguladı.

FIFA'nın yasağından dolayı 6 ay Barcelona'da oynayamamanın kendisi için zor olduğunu dile getiren Arda, "Takımla birlikte maç yapmayınca saha içindeki koordinasyondan nereye koşacağınıza kadar birçok şey zor geliyor ama ben Barcelona'da kendimi hiç kötü hissetmedim. Herkes bana çok yardımcı oldu" diye konuştu.

Barcelona'da Andres Iniesta'ya karşı büyük bir hayranlık duyduğunu, onu hep kendisine örnek aldığını ve idol olarak gördüğünü ifade eden Arda, "Iniesta'ya karşı oynarken, ona tekme attığımda kendimi çok kötü hissediyordum ama iyi ki o tekmeleri atmışım ki şimdi onun yanında oynuyorum" dedi.

"Dünyanın en iyi futbolcusu Messi"

Arda, Arjantinli Lionel Messi'ye de övgüler yağdırarak, "Onu ilk gördüğüm günden beri fikrim hiç değişmedi. Dünyanın en iyi futbolcusu Messi ama dikkat Neymar geliyor. Neymar'ı çok sıcak görüyorum ancak Messi bu dünyadan değil" açıklamasında bulundu.

"Simeone kariyerimdeki en önemli teknik direktör"

Arda Turan, Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone için de "Kariyerimdeki en önemli teknik direktör. Ona her zaman hayranlık duyacağım" değerlendirmesini yaptı.

"Barcelona'da oynamak ülkemdeki çocuklar için de çok önemli"

Barcelona'ya gelerek hayalinin de ötesini gerçekleştirdiğini belirten Arda, "Barcelona'da oynamak benim için olduğu kadar ülkemdeki çocuklar için de çok önemli çünkü onlar beni örnek alarak, çalışarak, başarılı olacaklarına inanmaya başladılar" diye konuştu.

"Galatasaray benim evim"

Arda ayrıca, daha önceki röportajlarında olduğu gibi Katalonya radyosundaki açıklamasında da "Galatasaray benim evim. Orada doğdum, orada büyüdüm" ifadelerini yineledi.

AA