''Öğreneceğim çok fazla şey var''

''Öğreneceğim çok fazla şey var''
Güncelleme:

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde 28 Mayıs Cumartesi günü Atletico Madrid ile karşılaşacak Real Madrid, antrenmanlarını yaptığı tesislerde basın günü düzenledi.

Dünyanın farklı medya kuruluşlarından 200'den fazla medya çalışanının  katıldığı basın toplantısında konuşan Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine  Zidane, "İyi bir dönemimizde finale gidiyoruz. Kariyerim boyunca baskıya alışığım  ve hoşuma gidiyor. Sonuna kadar zorlu bir final olacak." dedi.
 
Geçen sezon ortasında Rafael Benitez'in yerine Real Madrid'in teknik  direktörlük koltuğuna oturan ve ilk kupa finaline çıkacak Zidane, "Başarısızlık,  sahada maksimumu vermemek olur. Çünkü bir finalde her iki takım için de her şey  olabilir. Bizim yapmamız gereken en iyi şekilde maça hazırlanmaktır." değerlendirmesinde bulundu.
 
Ligde 2 ay önce yenildikleri Atletico Madrid'in çok zorlu bir takım  olduğunu vurgulayan Zidane, "Sadece çok iyi defans yapmıyorlar. Atletico Madrid  tam bir takım. Oynadığı futbolla rakibe zorluk yaratan bir takım. Simeone bir  teknik direktörün sahip olması gereken her şeye sahip. En önemlisi futbolcularını  çok iyi tanıyor." ifadelerini kullandı.
 
Zidane, yeni başladığı teknik direktörlük kariyeriyle ilgili olarak  da, "Önemli bir teknik direktör olmak için öğreneceğim çok fazla şey var. Ama  bunun için büyük bir arzum var ve bu, öğrenme sürecini kolaylaştıracaktır." diye  konuştu.
 
Takımda ufak sakatlık problemleri bulunan Cristiano Ronaldo, James  Rodriguez ve Alvaro Arbeloa'nın maça kadar hazır olacağını söyleyen Zidane,  sadece Raphael Varane'nin oynayamayacağını belirtti.
 
"Çok iyi çalıştık"
Real Madrid'in 2014'te Atletico Madrid'e karşı kazandığı Şampiyonlar  Ligi finalinden çok farklı bir maç beklediğini söyleyen Zidane, "İyi bir sezon  geçirdiğimizi düşünüyorum. Çok iyi çalıştık. Kıyaslama yapmayı sevmiyorum ama iyi  bir dönemdeyiz." şeklinde konuştu.
 
Zidane ayrıca, geçmişte Juventus formasıyla Milan ve Inter'e karşı San  Siro Stadı'nda çok önemli maçlara çıktığını ve güzel anılarının olduğunu  hatırlatarak, "Bu kez teknik direktör olarak ilk defa San Siro'ya çıkacak  olmaktan heyecan duyuyorum" değerlendirmesini yaptı.
 
Real Madrid'te bu sezon teknik direktör unvanıyla 26 maça çıkan Zidane  21 galibiyet, 3 beraberlik ve biri Atletico Madrid'e karşı olmak üzere 2  mağlubiyet aldı. Zidane'lı Real Madrid, 71 gol atarken, kalesinde 18 gol gördü.
 
Pepe, kariyerinin en önemli maçına çıkacak
Öte yandan maçı değerlendiren futbolculardan Pepe, "Bir final maçında  favori olmaz, şanslar yüzde 50'dir. İki takım da çok arzulu. Tarih yazmaya devam  edebiliriz. Atletico'ya saygı duyuyoruz. Çok kaliteli bir takım olduklarını,  takım olarak birlikte oynayıp, birlikte mücadele verdiklerini biliyoruz ama bizim  de kendi özelliklerimiz var. Çok iyi hazırlandık." dedi.
 
2014'te yine Atletico Madrid'e karşı oynadıkları ve kazandıkları  Şampiyonlar Ligi finalinin geçmişte kaldığını vurgulayan 33 yaşındaki Portekizli  defans oyuncusu, "Şimdi yeni bir fırsatımız var ve bunu kullanmak istiyoruz.  2014'teki maçta oynayamadığım için Şampiyonlar Ligi'nde benim ilk finalim olacak. Kariyerimdeki en önemli maç olacak diyebilirim." ifadelerini kullandı.