Avrupa'nın en büyük futbolcusu Cristiano Ronaldo mu ?

Avrupa'nın en büyük futbolcusu Cristiano Ronaldo mu ?
Güncelleme:

Ballon d'Or rakamları, Cristiano Ronaldo'nun Avrupa'nın şimdiye kadar çıkardığı en büyük oyuncu olduğu anlamına mı geliyor?

Cristiano Ronaldo, bir başka Ballon d'Or ile kariyerini renklendirdi. Ronaldo'nun, bir kez daha Lionel Messi'nin önünde bu ödülü vitrinine koyacağı pek düşünülmüyordu. O, bu mutluluğu dördüncü kez yaşayarak daha önce hiçbir Avrupalı oyuncunun ulaşamadığı rakama ulaşmayı başardı.
 
Ronaldo, 2016'yı Şampiyonlar Ligi ve Euro 2016 şampiyonlukları ile bitiriyor. Portekizli yıldız, bu dördüncü Ballon d'Or ile üç kez kazanan Michel Platini, Johan Cruyff ve Marco van Basten'ı da geride bırakmış oldu. 
 
Pek, tüm bunlar ışığında Ronaldo Avrupa'nın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu olarak görülebilir mi?
 
Cruyff, Ballon d'Or'ı üç kez kazandı ve bir kere de ikinci oldu. Zekası ve yetenekleriyle Ajax'ın 70'lerin başına damga vurmasını sağladı ve aynı dönemin Hollanda'sının da lideri oldu. Ajax ve Barcelona dahil tüm kariyerinde 661 maçta 369 gol attı. Bunun içinde tam 22 kupa var. Ballon d'Oruı üç kez kazanmanın yanı sıra, Platini iki kez ikinci bitirdi. 1982 ve 1986'da iki Dünya Kupası yarı finali gördü. Kulüp seviyesinde 312 gol attı ve Euro 84'te Fransa ile şampiyonluk yaşadı. Yine aynı sezon, Juventus ile zirveyi gördü. Ajax ve Milan formasıyla 277 gol atan Van Basten, 3 kez Ballon d'Or kazandı ve Milan ile 2 Avrupa, 4 lig şampiyonluğu yaşadı. Bu üçünün arkasında ise 2 Ballon d'Or ile bir defans oyuncusu olan Franz Beckenbauer var. Roberto Baggio, George Best, Bobby Charlton, Eusebio, Luis Figo, Ruud Gullit, Gerd Muller, Gianni Rivera, Hristo Stoichkov ve Zinedine Zidane gibi yıldızlar da bu ödülü vitrine koyanlardan.

44-006.jpeg

1995 yılına kadar ödülün sadece Avrupalı ??oyuncular için olduğunu hatırlatmakta fayda var. Kural değiştikten sonra,  George Weah ve Brezilyalı Ronaldo (iki kez), Ronadinho ve Kaka gibi yıldızlar ile Messi (beş kez) bu başarıya ulaştı. 
 
Peki tüm bunlar, Cristiano Ronaldo'nun Avrupa'nın şimdiye kadar çıkardığı en büyük oyuncu olduğu anlamına mı geliyor? Bu bir tartışma konusu. Cruyff, Platini, Beckenbauer ve Zidane gibi isimleri canlı izleyenler için bunu kabul etmek belki pek mümkün değil ama Ballon d'Or'un bir barometre olarak kullanılması durumunda Ronaldo zirvede bize gülümsüyor. 
 
Goal.com