Badou Ndiaye Stoke City'den ayrılmak istediğini yönetime bildirdi

Badou Ndiaye Stoke City'den ayrılmak istediğini yönetime bildirdi
Güncelleme:

Badou Ndiaye'den Stoke City'ye büyük şok! Stoke City, Championship'te son sırada yer alırken kulüpteki belirsizlikten mutsuz olan Badou Ndiaye ile Peter Etebo, ayrılık taleplerini iletti.

Stoke City'de geçici menajer olarak göreve getirilen Paul Hart, en azından ocak ayına kadar kulübün başında kalacak.

Stoke Sentinel'e konuşan Paul Hart, transferlerle ilgili olarak, "Şu an kulüpte her şey belirsiz. Yarın, hatta 1 dakika sonra bile ne olacağı belli değil. Şu an ligde yeterince puanımız yok. Ligin son sırasındayız. Bu durumla başa çıkmak zorundayız. Transfer yapmak zorundayız ama bazı oyuncularımız da mecburen gidecekler. Çok kritik bir durumdayız ve neler olacak göreceğiz." ifadelerini kullandı.

MALİ SORUNLARLA BOĞUŞUYORLAR

Gazetedeki haberin devamında, Stoke City'nin son dönemde mali sorunlarla boğuştuğu ve İngiltere'de kulüpler için uygulanan finansal denetimlere uyma konusunda büyük sıkıntılar yaşadığı belirtildi. Denetimlerden geçebilmek için oyuncu satmak zorunda olan Stoke, bir yandan da eksik bölgelere ihtiyaç duyduğu türden oyuncuları transfer etmek istiyor.

BADOU VE ETEBO AYRILIK TALEPLERİNİ İLETTİ

Stoke City'e şu ana kadar Peter Etebo ve Badou Ndiaye için teklifler gelmeye başladı. Takımın sorun yaşamadığı tek bölge olan orta sahanın da dağıtılması, Stoke City yönetimini düşündürüyor. Phil Chapple'ın iki oyuncudan birini iyi bir fiyata gönderip, ihtiyaç duyduğu transferleri yapma gibi bir stratejisinin olduğu ancak kulüp bu durumdayken iki oyuncunun da ayrılmak istediği ve bu taleplerini kulübe ilettiği ortaya çıktı.

Stoke City'nin sorun yaşadığı diğer konu ise forvetler. Mame Biram ve Sma Vokes başta olmak üzere rotasyonda 4 forveti bulunan Stoke City, 14 maçta sadece 13 gol atabildi. Championship'te tecrübesi bulunan iyi bir golcü almak isteyen Stoke, sol bek, sol açık ve ofansif orta saha konusunda da problemler yaşıyor.

2 sezon önce Premier Lig'den Championship'e düşen Stoke City, 14 haftası geride kalan ligde 8 puan ile son sırada yer alıyor.

Kaynak: Sporx