Barcelona Athletic Bilbao'yu gole boğdu

Barcelona Athletic Bilbao'yu gole boğdu
Güncelleme:

İspanya La Liga'nın 20. hafta maçında Barcelona sahasında Athletic Bilbao'yu 6-0 mağlup etti.

Bol gollü karşılaşmada milli futbolcu Arda Turan gösterdiği performans ve yaptığı asistle alkış aldı.

Messi çıktı, Arda girdi

Mücadeleye yedek kulübesinde başlayan Arda Turan, 46. dakikada Lionel Messi'nin yerine oyuna girdi. Messi'nin oyundan alındıktan sonra yedek kulübesine gelmemesi ise İspanyol basınında ses getirdi. Messi'nin bu tavrı İspanyol basını tarafından dinlenmek için bunu yaptığı şeklinde yorumlandı.

6 gol, 1 kırmızı kart

 Mücadelede 6 gol olurken, 1 de kırmızı kart çıktı. Maçın henüz 5. dakikasında Athletic Bilbao'da kaleci Gorka Iraizoz Moreno direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 10 kişi kalan rakibi karşısında Barcelona gol oldu yağdı. 7. dakikada Lionel Messi penaltıdan takımının ilk golünü kaydederken, 31. dakikada Neymar skoru 2-0 yaptı.

5. golün asisti Arda'dan

Luis Suarez ise 47, 69 ve 82. dakikalarda attığı gollerle hat-trick yaptı. Uruguaylı futbolcunun 69. dakikada attığı golün asistini ise milli futbolcu Arda Turan yaptı. Barcelona'nın bir diğer golünü ise 62. dakikada Ivan Rakitic kaydetti.

Gizli lider Barcelona

Bu galibiyetle Barcelona bir maç eksiği ile puanını 45'e yükselterek 2. sırada yer aldı. Athletic Bilbao ise 28 puanla 9. sırada kaldı. La Liga'da lider Atletico Madrid'in 47 puanı, 3. sıradaki Real Madrid'in ise 43 puanı bulunuyor.