Barcelona'da NBA devrimi !

Barcelona'da NBA devrimi !
Güncelleme:

Barcelona teknik direktörü Luis Enrique, takımın oyun sistemindeki değişikliği basketbolla değiştirmeye devam ediyor.

Pep Guardiola’dan bu yana Katalan ekibinin değişmeyen futbol felsefesine kendi akortlarını eklemeye devam eden Luis Enrique’nin son icadı basketbol oldu.

Yakın arkadaşı ve eski basketbol oyuncusu olan Tonin Llorente’den bu konuda sürekli yardımlar alan Luis Enrique özellikle duran toplarda bu sistemi hayatı geçiriyor. Korner ve serbest vuruşlarda uzun oyuncularını ceza sahasına gönderen Luis Enrique, Alba ve Messi gibi isimlerle sürpriz pozisyonlar üretmeye çalışıyor. 

28360335.jpg

Espanyol, Rayo Vallecano, Atletico Madrid, Cordoba ve son olarak Eibar maçlarında bu sistemi başarıyla hayata geçiren İspanyol teknik adam, dönen topları ribaunt gibi toplayacak oyuncular görevlendirmekle kalmıyor, rakip savunmaya perde yapan diğer oyuncular sayesinde Messi’ye daha boş alanlar açılmasını sağlıyor. 

28360333.jpg

(Barcelona'lı futbolcular bu pozisyonda rakip defans oyuncularını beraberinde çekerek Messi'nin boşa çıkmasını ve rahat bir kafa golü atmasını sağlayor)

Takımın genç oyuncularından Marc Bartra da başarılı teknik adamın basketbol üzerinden kendilerini çalıştırdığını doğrularken, “hareketleri planladığı gibi tam olarak çalıştım ve gerçekten de başarılı olduk” diye konuştu. Tonin Llorente, Eibar maçında Messi’nin attığı muhteşem kafa golünün böyle bir çalışmanın ürünü olduğunu ve Barça’nın farklı sistemlerle bu tip pozisyonlarda goller atmaya devam edeceğini belirtti.

28360332.jpg

Hürriyet