Barcelona'nın kupa avcıları

Barcelona'nın kupa avcıları
Güncelleme:

Barcelona'da Messi ve Iniesta kariyeleri boyunca 26 kupa kupa kazandı...

Barcelona altyapısından yetişen futbolcular Lionel Messi ve Andres Iniesta, 2015 FIFA Kulüpler Dünya Kupası ile kulüp kariyerlerindeki kupa sayısını 26'ya çıkartarak 34 şampiyonlukla rekorun sahibi Ryan Giggs'e bir adım daha yaklaştı.

Barcelona futbol takımının altyapı okulu "La Masia"nın ürünü Lionel  Messi ve Andres Iniesta, River Plate'i 3-0 yenerek kazandıkları 2015 FIFA  Kulüpler Dünya Kupası ile koleksiyonlarına bir şampiyonluk daha ekledi. Kulüp  kariyerlerindeki ilk zaferlerini, 2005 İspanya Süper Kupası'nda yaşayan ikili  böylece 10 yılda 26. kupalarını kaldırdı.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4, UEFA Süper Kupası'nda 3, FIFA Kulüpler  Dünya Kupası'nda 3, İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) 7, İspanya Kral  Kupası'nda 3, İspanya Süper Kupası'nda ise 6 şampiyonluğu bulunan Messi ve  Iniesta, "kulüp kariyerinde en fazla kupa kazanan futbolcular" listesinde,  Milan'ın unutulmaz oyuncusu Paolo Maldini ile beraber 6. sırayı paylaştı.
 
5'i Sevilla, 21'i de 2008 yazında transfer olduğu Barcelona formasıyla  26 şampiyonluğu bulunan bir diğer isim Dani Alves de 6. sıradaki yerini aldı.
 
FIFA Altın Top Ödülü'ne 4 kez layık görülen Messi böylece sürekli  karşılaştırıldığı Cristiano Ronaldo ile arasındaki farkı, 10 kupaya çıkardı. FIFA  Altın Top Ödülü'nü 3 kez kazanan Ronaldo'nun Manchester United ve Real Madrid  formalarıyla 16 şampiyonluğu bulunuyor.
 
Giggs 24 yıla 34 kupa sığdırdı
 
Profesyonel kariyerine, altyapısından yetiştiği Manchester United  formasıyla 1990 yılında başlayan Galli kanat oyuncusu Ryan Giggs, aktif sporu  bıraktığı 2014'e kadar 34 kupa kaldırdı.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2, UEFA Süper Kupa, FIFA Kulüpler Dünya  Kupası ve Kıtalararası Kupa'da birer, İngiltere Premier Lig'de 13, İngiltere  Federasyon Kupası'nda 4, İngiltere Lig Kupası'nda 3, Community Shield'da ise 9  kez mutlu sona ulaşan Giggs, "kulüp kariyerinde en fazla kupa kazanan futbolcu"  unvanını elinde tutuyor.
 
Portekizli eski kaleci Vitor Baia, 27'si Porto, 5'i de Barcelona'da  elde ettiği 32 şampiyonlukla Giggs'in arkasında 2. sırada yer alıyor.
 
1970 ve 1980'li yıllarda Celtic ve Liverpool'da top koşturan efsanevi  İskoç futbolcu Kenny Dalglish'in şampiyonluk hanesinde 31 yazıyor.
 
Kimilerine göre dünya futbolunun en iyisi olarak gösterilen Edson  Arantes do Nascimento ya da bilinen adıyla Pele, listenin 4. sırasında yer  alıyor. Kariyerinde çıktığı 831 resmi karşılaşmada 767 kez fileleri havalandıran  Pele'nin, ülkesinin Santos ve kariyerinin son döneminde oynadığı ABD'nin New York Cosmos takımlarıyla 28 şampiyonluğu bulunuyor.
 
Aktif kariyerini 2011'de noktalayan Hollandalı file bekçisi Edwin van  der Sar ise 21 yılda kazandığı 27 kupayla sıralamanın 5. basamağında yer alıyor.
 
Futbolu bırakan Paul Scholes, büyük bölümünü Barcelona'da geçirdiği  kariyerine Katar'ın El-Sadd kulübünde devam eden Xavi Hernandez ve Paris Saint  Germain'de (PSG) oynayan Zlatan Ibrahimovic'in de yirmi beşer şampiyonluğu  bulunuyor.
 
"Kulüp kariyerinde en fazla kupa kazanan futbolcular" şöyle  sıralanıyor:
 
Futbolcu  Oynadığı takım(lar) Kupa sayısı   
1 Ryan Giggs Manchester United 34
2 Vitor Baia Porto, Barcelona 32
3 Kenny Dalglish Liverpool, Celtic 31
4 Pele Santos, New York Cosmos 28
5 Edwin van der Sar Ajax, Juventus, Fulham, Manchester United 27
6 Paolo Maldini Milan 26
7 Lionel Messi Barcelona 26
8 Andres Iniesta Barcelona 26
9 Dani Alves Sevilla, Barcelona 26
10 Paul Scholes Manchester United 25
11 Xavi Hernandez Barcelona 25
12 Zlatan Ibrahimovic Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG 25