Barcelona'ya Neymar şoku !

Barcelona'ya Neymar şoku !
Güncelleme:

Santos, Neymar'ın Barcelona'ya transferi ve sonrasında yaptıkları nedeniyle Brezilyalı süperstarın FIFA'dan 6 ay ceza almasını talep etti.

Santos Başkanı Modesto Roma, FIFA'ya giderek yerinde bir talepte bulunduklarını belirterek; "İnsanların idolüne karşı bir hareket değil niyetimiz, sadece kulübün çıkarlarını korumaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Santos, Neymar'ın FIFA Disiplin Kuralları'nın 62. maddesini ihlal ettiğini ve yolsuzluğa bulaştığını iddia etti. İlgili kurala göre, Santos'un iddiası doğrulanırsa Neymar'ın kötü niyet gösterdiğini ve buna göre tüm futbol karşılaşmalarından 6 ay boyunca uzak kalma cezasını öngörüyor.
 
Modesto Roma; "Neymar, 17.3, 17.5 ve 62. maddeleri ihlal etti. FIFA kurallarını uygularsa, Neymar tüm futbol karşılaşmalarından 6 ay uzak kalacak. 62.4'e göre Neymar, direkt veya indirekt olarak hiçbir futbol maçına çıkamayacak. Bunun doğrultusunda kulübümüz de ekonomik haklarını geri kazanacak" dedi.

Santos, Neymar dışında Neymar'ın babası Neymar da Silva Snatos'un şirketi Neymar Sport and Marketing'in de soruşturmaya dahil edilmesini istedi ancak FIFA'nın bunun gerekli görmediği belirtildi.
 
Neymar ile ilgili soruştuma sürecinin başladığı, Brezilyalı oyuncu ile birlikte Barcelona'nın da bilgilendirileceği kaydedildi.
 
Sporx