''Aramızdaki bağ başka''

''Aramızdaki bağ başka''
Güncelleme:

Yunan televizyonuna konuşan Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, başarılarında taraftarın büyük payı olduğunu vurguladı.

Sarı-lacivertli takımın Sırp çalıştırıcısı, kulüpte çok iyi bir atmosferin olduğunu söyledi, “Başkan Yıldırım ve yöneticiler etrafımızdalar. Her kulüp için önemli bir şeye daha sahibiz. O da taraftarın desteği. Taraftar ile takımın arasındaki bağ gerçekten çok kuvvetli” dedi.

Fenerbahçe coachu Zeljko Obradovic, Yunan devlet televizyonu ERT’ye bir röportaj verdi. Euroleague’in değişen formatını yorumlayan Sırp çalıştırıcı, “Bu kulvar bambaşka bir hale geldi. Tüm takımların buna adapte olması gerekir. Artık daha zor bir ligdeyiz ve buna ne kadar çabuk alışırsak o kadar iyi. 16 takımdan bahsediyoruz ve kolay rakip yok” dedi.

Obra, sarı-lacivertli takımın başarısını şu sözlerle anlattı: “Fenerbahçe ciddi ve iddialı bir camia. Dört yıldır burada çalıştığım için gurur duyuyorum. Kulüpte iyi bir atmosfer var. Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler bizim etrafımızdalar. Onların varlığı bize destek sağlıyor. Her kulüp için önemli bir diğer şeye de sahibiz. O da taraftarın desteği. Vitoria takımına yenildik ama iki gün sonra Galatasaray’a karşı dolu tribünler önünde oynadık. Bu bize büyük güven aşılıyor. Taraftar ile takımın arasındaki bağ çok kuvvetli.”

‘Beni tanıyorlar’

Fenerbahçe ile olan sözleşmesini uzatmasına ilişkin de konuşan deneyimli çalıştırıcı, “Şu an işime konsantreyim. Takımdaki kişilere güveniyorum. Herkes benim bu konularda nasıl bir insan olduğumu ve bu tip şeyleri hangi şekilde masaya yatırmayı istediğimi biliyor. Burada önemli olan gelecekteki aynı sayfada beraber olabilmektir. Benim değil, özellikle de takımın geleceği adına. Fenerbahçe’den ilerleyen dönem için istediğimiz budur. Bir yıl mı, iki yıl mı, üç yıl mı? Asıl kilit nokta budur” şeklinde konuştu.

THY Euroleague’de bu sezon favori gösterilmelerini yorumlayan Obradovic, “Herkes Fenerbahçe’nin bu sezonki favorilerden bir tanesi olduğunu söylüyor. Neden böyle bilmiyorum ama bu beni gururlandırıyor. Final Four’un İstanbul’da oynanacak olması da bir şey değiştirmez. Tutku aynı tutku. Bu yüzden favori olduğumuzu söyleyerek bizi baskı altına almak istiyor olabilirler” ifadelerini kullandı.

‘Gerekli kaliteye sahibiz’

Obradovic röportajını şu sözlerle noktaladı: “Bizim hakkımızda yapılan yorumlara bakmadan, bir sonraki maçımıza odaklanmaya çalışıyoruz. Bu sezon iyi basketbol oynamak için gerekli kaliteye sahip olduğumuzu bilmemiz yeter. Motivasyon da yaptığımız işin önemli bir parçası. İki kupa kazanıp CSKA ile finale gittik ama yenildik. Şimdi geçen sezon olanları unutup, mücadele etmeye devam etmeli, sağlam bir şekilde oynamayı sürdürmeliyiz. O zaman bakalım sezon nasıl sona erecek.”

‘Sloukas liderimiz’

Obradovic, Sloukas’a da ayrı bir parantez açtı. Sırp çalıştırıcı, “Sloukas’la buraya gelmeden önce konuştum. Kendisinden beklentilerimi anlattım. Şu anki performansından memnunum. Ancak daha da iyi olabilir ve ben kendisini öyle görmek istiyorum. O da zaten bunun farkında. Aramızda da bu konu üzerine konuşuyoruz. Bizim kilit oyuncularımızdan bir tanesi, takımın yeni lideri” dedi.