''Çok zor bir ligde oynayacağız''

''Çok zor bir ligde oynayacağız''
Güncelleme:

Tofaş Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, yeni sezonda, "Zor bir ligde oynayacağız" dedi.

Yeni sezonla birlikte Tofaş Basketbol Takımı'nın başantrenörlük görevine gelen Orhun Ene, kırmızı-beyazlıların geleceği ve Çanakkale kampıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kampın ilk haftasının oyuncular için çok önemli olduğunu söyleyen Ene, ''Ciddi bir kondisyon yüklemesi yaptık. Oyuncuların en zorlandığı hafta kampın ilk haftasıdır. Takım olarak bu bölümü sakatlık olmadan atlattığımız için mutluyum. Bugünden itibaren basketbol antrenmanına daha fazla ağırlık vereceğiz ama şiddetini arttırmadan da kondisyon çalışmalarına devam edeceğiz'' dedi.
 
"GENÇ OYUNCULARIN ARZUSU HEYECANLANDIRIYOR"
Hem genç oyuncular hem de tecrübeli oyuncularla istedikleri takım kimyasını oturttuğunu belirten Ene, ''Genç oyuncularımızın çalışma ve gelişme arzusunu görmek bizi heyecanlandırıyor. Onların bu performansı bizi yukarı çekeceği için antrenmanda da istediğimiz verimi alacağımızı düşünüyoruz. Tecrübeli oyuncularımız zaten işin bilincinde. Onlar hem saha içinde hem de saha dışında bize yardımcı oluyorlar. Bu da takım olmamız yolunda çok önemli bir şey'' ifadelerini kullandı.
 
"İŞİMİZ HİÇ KOLAY DEĞİL"
Türkiye Basketbol Ligi'nin zor bir lig olduğuna değinen tecrübeli çalıştırıcı, ''Bu dönemde sportif başarı çok önemli. Onu hiçbir şekilde göz ardı etmiyoruz. Sportif başarıya giden yol daha iyi oyuncu yetiştirmek, iyi oyuncu almak, iyi basketbol oynamak, iyi saha içi ve saha dışı organizasyon kurmak. Bunları biliyoruz ve o anlamda da güzel bir model oluşturmaya çalışıyoruz. Yeni sezonda zor bir ligde oynayacağız. Bu sene işimiz hiç kolay değil ama sorunsuz bir şekilde atlatıp önümüze umutla bakmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.