'Potanın Perileri' Romanya'da

'Potanın Perileri' Romanya'da
Güncelleme:

Romanya ile karşılaşacak A Milli Kadın Basketbol Takımı kente geldi.

Atatürk Havalimanı'ndan kalkan özel uçakla Romanya'ya hareket eden potanın perileri, Cluj-Napoca kentinde yarın saat 19.00'da Romanya ile Sala Polivalenta Salonunda mücadele edecek. A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Aziz Akkaya yönetimindeki aday kadroda şu isimler bulunuyor: " Esra Ural, Pınar Demirok (Abdullah Gül Üniversitesi), Şaziye İvegin Üner, Ayşe Cora (Beşiktaş), Kübra İmren Ekşi (Basketbolu Geliştirenler Derneği), Tilbe Şenyürek, Pelin Derya Bilgiç (BOTAŞ), Olcay Çakır, Tuğçe Canıtez, Kuanitra Holingsvorth (Fenerbahçe), Bahar Çağlar, Ayşegül Günay, Işıl Alben, Cansu Köksal (Galatasaray), Safiye Simay Karaman (Yakın Doğu Üniversitesi).
 
İLK KADIN MİLLİ TAKIM OYUNCULARI DA KAFİLEDE
 
Avrupa Şampiyonası'nda Romanya ile mücadele edecek A Milli Takımı eski oyuncular da yalnız bırakmadı. Kafilede 1964 yılındaki ilk milli takımda forma giyen kadın basketbolcuların yanı sıra ligdeki bazı kulüp yöneticileri ile antrenörler yer aldı.
 
BARBAROS AKKAŞ:  "ROMANYA'YI YENERSEK FİNALLERİ GARANTİLERİZ"
 
Romanya'yı mağlup ettikleri taktirde finallere gitmeyi garantileyeceklerini ifade eden Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, "İyi takımız. Yarın kazanarak sorunsuz bir şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz. Romanya tanıdığımız takım değil. İyi takım, son yıllarda kadın basketbolunda çıkış yakaladı. Bizim de bugüne kadar yaptığımız iş ortada. Favori biz gözüküyoruz" dedi.
 
AZİZ AKKAYA: "ANA ANAHTARIMIZ SAVUNMA"
 
Yarın oynayacakları Romanya mücadelesiile ilgili konuşan A Milli Takım Başantrenörü Aziz Akkaya, en büyük silahlarının savunma olduğunu ifade ederek, "Başarıları da bu şekilde elde ediyoruz. Mutlaka savunma yapmamız ve enerjimizi ortaya koymamız lazım. Daha önceki maçlarda rakiplerin 50 sayının üstüne çıkmasına izin vermedik. Yarın da Romanya'yı ilk etapta 50-55 sayının altında tutmak istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz var. Ana anahtarımız savunma. Bunu yapmazsak hiçbir maçımızı kazanamayız" diye konuştu.
Genel kadronun 24 oyuncudan oluştuğunu dile getiren Akkaya, "Şu anda 15 oyuncu kadroda bulunuyor. Pelin Derya Bilgiç'in sakatlığı var" dedi.
 
"İLK MİLLİ TAKIM OYUNCULARININ YÜZÜNÜ KARA ÇIKARMAK İSTEMİYORUZ"
 
Romanya maçı kafilesinde ilk milli takım oyuncularının da olduğunu dile söyleyen Aziz Akkaya şu şekilde konuştu: "İlk milli takımdaki ablalarımız burada. Enteresan bir duygu. Benim de beraber çalıştığım ablalarım var. İnşallah onların yüzünü kara çıkarmayız. Strese girdim. Yarın kazanarak onları da inşallah mutlu ederiz."
 
"ROMANYA'NIN İLK BEŞTEKİ OYUNCULARI İYİ OYNUYOR"
 
Romanya Milli Takımı'nı da değerlendiren Akkaya, şu ifadeleri kullandı: "Yurt dışında oynayan üç oyuncuları var. İlk beştekiler iyi oynuyor, ortalama 30 dakika süre alıyorlar. Hızlı hücumlarını ve şutlarını kesmeliyiz. Bazı pozisyonlarda bizden uzunlar. Çok fazla hücum ribaundu alıyorlar. İsrail maçında son periyodu iyi oynadılar. Bosna Hersek karşısında ise kötü oynadılar. Bu akşam ve yarınki antrenmanla hazırlıklarımızı tamamlayacağız."
 
ŞAZİYE İVEGİN ÜNER: "ROMANYA MAÇINI KAZANIP EĞLENEREK GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ"
 
A  Milli Basketbol Takımı kaptanı Şaziye İvegin Üner, Romanya  maçı hakkında yaptığı açıklamada, "Romanya uzun zamandır oynamadığımız bir ekip ama izledik hazırlıklarımızı ona göre yaptık. Hedefimiz burada maçımızı kazanıp 3'te 3 avantajlı bir şekilde maçları oynamak. Bugün de buraya çok güzel bir ekiple geldik. Çok güzel bir atmosfer vardı uçakta. Eskiler, yeniler basketbola emek veren bir sürü ablalarımız, ağabeylerimiz ve yöneticilerimiz ile geldik. Çok güzel bir ortamdı. İnşallah hep beraber buradan maçı kazanıp eğlenerek geri döneriz" dedi.