1 günde 1.7 milyar dolar harcadılar !

1 günde 1.7 milyar dolar harcadılar !
Güncelleme:

Serbest oyuncuların yeni kulüplerle anlaştığı ilk gününde imzalanan kontrat değeri 1 milyar 710 milyon doları buldu.

Amerikan Basketbol Ligi NBA'de tarihi bir gün geride kaldı. Yeni yayın geliri sisteminin etkisiyle yükselen maaş bütçeleri, normalde alışık olmadığımız orta seviye oyunculara dahi astronomik gelirler vadediyor. Bu sebeple piyasadaki hemen her alternatifin uçuk gelirlere sahip olduğu yeni bütçe sistemi gereği ilk gün kulüpler 1 milyar 710 milyon dolar değerinde 31 yeni kontrata imza attı. Üstelik, Kevin Durant gibi NBA'in en gözde oyuncularından birisi henüz hiçbir yerle anlaşmadı. Sistem gereği gelirlerinin yarısını basketbolculara maaş olarak ödemek zorunda olan NBA sahipleri, 2.8 milyar dolarlık yeni yayın ihalesi gelirleri nedeniyle bunu yeni kontratlara yansıttı.

REKOR ŞİMDİLİK CONLEY'DE
Memphis Grizzlies, oyuncusu Mike Conley'i tarihin en yüksek kontrat rakamıyla takımda tuttu. Bu sezon serbest kalan Conley, 5 yıllığına 153 milyon dolara anlaştı. 28 yaşındaki oyuncunun rekorunu ise Kevin Durant ve Lebron James'in yeni sözleşmeleri ile kırması bekleniyor.

Son yılında 34 milyon dolar alacak olan Mike Conley, NBA Draft 2007’de dördüncü sıradan seçilirken, kariyeri boyunca hep Grizzlies forması giydi. Geçtiğimiz sezon 56 maçta görev alan 28 yaşındaki Conley, 15.3 sayı-6.1 asist-2.9 ribaundla sezonu tamamladı.

Toronto Raptors da, yıldız oyuncusu DeMar DeRozan’ı takımda tutmayı başardı. Yaz döneminin başlamasıyla birlikte Toronto Raptors ilk olarak yıldız oyuncusu DeMar DeRozan ile masaya otururken, DeRozan ile beş yıllık yeni bir kontrat yaptı. Raptors, DeMar DeRozan’ın istediği maksimum kontratı verirken, yıldız oyuncuyla beş yıl için 139 milyon dolara anlaştı.DeMar DeRozan’ın kontratı bonuslarla birlikte 153 milyon dolara yükselebilir.

Playoff döneminde tartışılan bir performans ortaya koysa da Kyle Lowry ile birlikte Toronto’yu tarihinde ilk kez Doğu Finaline taşıyan DeMar DeRozan, bu sezon 98 maçta ortalama 36.2 dakika süre alırken, 23.0 sayı-3.8 asist-4.3 ribaundla oynadı.

DRUMMON DA EVİNDE KALDI
Detroit Pistons, sınırlı serbest kalan Andre Drummond’ı takımda tutma konusunda zaman kaybetmedi ve yıldız oyuncuyu maksimum kontratla takımda tutma konusunda anlaşma sağladı.

Pistons yönetimi, Drummond’la yapılan görüşmeler sonucu 22 yaşındaki yıldız oyuncuyla 5 yıl için 130 milyon dolarlık maksimum kontrat konusunda anlaştı ve oyuncuyu takımda tuttu. Ligin en iyi pivotları arasında gösterilen Drummond, geçtiğimiz sezon Pistons formasıyla 81 maça çıkarak 16.2 sayı, 14.8 ribaunt (NBA lideri), 1.5 top çalma ve 1.4 blok ortalamaları yakalayarak hem All Star seçildi hem de takımını playofflara taşımayı başardı.

BATUM'A ÇILGIN RAKAM
Fransız yıldız Nicolas Batum, takımı Charlotte Hornets ile sözleşme yeniledi. Serbest oyuncu piyasasının gözde isimlerinden Nicolas Batum, başka takımlarla görüşse de Charlotte Hornets’te kaldı.

Nicolas Batum ile Charlotte Hornets beş yıl için 120 milyon dolara anlaştı. Kontratın beşinci yılında Nicolas Batum’un oyuncu opsiyonu bulunuyor. Yedi yıllık Portland kariyeri sonrası geçen sezon Charlotte Hornets’a takas olan ve Kemba Walker ile birlikte Charlotte Hornets’in playoff yapmasında büyük rol oynayan Batum, 75 maçta ortalama 34 dakika süre alırken, 14.9 sayı-6.1 asist-5.8 ribaundla oynadı.

Sabah