Almanya'da kırmızı alarm !

Almanya'da kırmızı alarm !
Güncelleme:

Galatasaray-Alba Berlin maçında çıkan olaylar nedeniyle EURO Basket 2015 öncesi kırmızı alarm verildi.

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın başlamasına iki gün kala Almanya'da Türkiye alarmı verildi. Cumartesi günü başlayacak EUROBasket 2015'te maçlarını Almanya'nın başkenti Berlin'de oynayacak olan 12 Dev Adam'ın taraftarları için güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldığı öğrenildi.
 
Turkish Airlines Euroleague'de mart ayında oynanan Alba Berlin-Galatasaray Liv Hospital karşılaşması olaylara sahne olmuştu. İki ekibin taraftarları arasında patlak veren gerilim sonucunda mücadele bu yüzden

1 saat geç başlamıştı.
 
Türkiye ile Almanya'nın yine bu salonda karşı karşıya geleceklerine dikkat çekilirken, cumartesi günü oynanacak İtalya-Türkiye ve özelikle bunun üç gün sonrasındaki Almanya-Türkiye maçı için özel önlemler alındığı belirlendi. Berlin'deki salonda aynı olayların yaşanmaması için Alman güvenlik yetkililerinin güvenlik planlamasına giriştikleri ifade edildi.
 
Ne olmuştu?

Alba Berlin-Galatasaray maçı öncesi sandalyeler havada uçuşmuş, kavgalar yaşanmış ve karşılaşma geç başlayabilmişti. Olayların içinde kalan Alman taraftarların, yaşadıklarını dehşetengiz tanıklıklarla kamuoyuna anlatmaları infiali artırırken, EURO Basket için güvenlik stratejisi daha o günden değiştirilmiş ve tedbirlerin üst seviyeye çıkarılmasına karar verilmişti.