Anadolu Efes kritik virajda

Anadolu Efes kritik virajda
Güncelleme:

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nde Cedevita ile karşılaşacak.

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 11. haftasında yarın İstanbul'da Hırvatistan temsilcisi Cedevita ile karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 20.30'da  başlayacak. Yenilgiye tahammülü olmayan lacivert-beyazlılar, salondan galibiyetle  ayrılarak, çeyrek finale yükselme umutlarını gelecek haftalara taşımayı  amaçlıyor.
 
Top 16 turu E Grubu'nda 11. hafta maçları öncesi Anadolu Efes, dört  galibiyet ve altı mağlubiyetle beşinci, iki galibiyet ve sekiz mağlubiyeti  bulunan Cedevita ise sekizinci ve son sırada yer alıyor.
 
Grupta 10. hafta maçlarında Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş'u 72-68  mağlup ederken, Cedevita ise evinde İspanya'nın Unicaja Malaga takımına 91-78  yenildi.
 
Bu sezon iki takım ilk turda da aynı grupta yer alırken, Abdi İpekçi  Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı 81-75 kaybeden Anadolu Efes, Zagreb'de aynı  skorla galip geldi. Top 16 turunun dördüncü haftasında Zagreb'de oynanan  müsabakayı ise Hırvat ekibi 84-80 kazandı.
 
Ivkovic: "Çok dikkatli olmalıyız"
 
Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, maçı kazanıp, yollarına devam  etmeleri gerektiğini bildirdi.
 
Müsabakayla ilgili görüşlerini lacivert-beyazlı kulübün internet  sitesine açıklayan Sırp teknik adam, şu ifadeleri kullandı:
 
"Bu maç Cedevita ile bu sezon dördüncü karşılaşmamız olacak. Onlar ile  oynadığımız üç maçta bir galibiyet ve iki mağlubiyetimiz var. İki takım da  birbirini çok iyi tanıyor. Cedevita çok iyi ve dengeli basketbol oynayan bir  takım. Top 16'da oynadıkları son altı maçı kaybettiklerini unutmamalıyız. Benzer bir durum ilk turdaki karşılaşmamız öncesinde de olmuştu. Üst üste iki mağlubiyet  aldıktan sonra İstanbul'da bizi mağlup etmişlerdi. Bu da demek oluyor ki çok  dikkatli olmalıyız, oyunu biz kontrol etmeliyiz ve oyuna maksimum seviyede  konsantre olmalıyız. Bu maçı kazanarak yolumuza devam etmeliyiz."
 
Cedevita ile 6. randevu
 
Anadolu Efes ile Cedevita, Avrupa kupalarında yarın 6. kez karşı  karşıya gelecek. İki takım arasında tamamı Avrupa Ligi'nde olmak üzere geride kalan 5  maçtan 3'ünü Türk ekibi, 2'sini Hırvat temsilcisi kazandı.
 
Avrupa kupalarında 553. maç    
 
Anadolu Efes, Avrupa  kupalarında yarın 553. karşılaşmasına çıkacak.  Lacivert-beyazlılar,  1979-1980 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında geride kalan 552  maçın 311'ini kazandı, 241'inde salondan yenilgiyle ayrıldı.  
 
Türk  ekibi, basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu Avrupa  Ligi'nde ise 2001-2002 sezonundan bu yana oynadığı 304 karşılaşmada 154 galibiyet, 150 yenilgi aldı.   Bu arada Anadolu Efes, geçen sezon başında  göreve getirilen dünyaca ünlü Sırp başantrenör Dusan Ivkovic yönetiminde Avrupa  kupalarında oynadığı 48 maçın 25'inde galip geldi.