Itoidis: İyi yere geleceğiz

Itoidis: İyi yere geleceğiz
Güncelleme:

Dimitris Itoidis, amaçlarının takımlarını iyi bir yere getirebilmek olduğunu belirtti.

Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit'in antrenörü Dimitris Itoidis, amaçlarının takımlarını iyi bir yere getirebilmek olduğunu belirterek, "Biz, Banvit ailesine, Bandırma'ya yakışır bir oyun sergilemek istiyoruz" dedi.

Ligde lider Fenerbahçe Ülker ile aynı puana sahip Bandırma ekibinin antrenörü Itoidis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1988 yılında 18 yaşındayken, Yugoslavya'nın Zagrep kentinde spor akademisine başladığını, burada yüksek lisansını tamamladıktan sonra basketbolda antrenörlüğe adım attığını söyledi.

Bugüne kadar birçok kulüpte antrenörlük yaptığını, Avrupa kupalarında final heyecanı yaşadığını belirten Itoidis, "Son 19 yılda çok önemli deneyimler kazandım. Panathinaikos'ta, şu anda Fenerbahçe Ülker'in baş antrenörlüğünü yapan Zeljko Obradoviç'in yardımcısı olarak görev yaparken, ondan çok şeyler öğrendim" ifadesini kullandı.

Banvit'e gelişiyle ilgili olarak, İstanbul'da, Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç ve Genel Menajer Turgay Çataloluk ile bir araya geldiklerini dile getiren Yunan antrenör, "Banvit'in vizyonu, Türkiye ve Avrupa'daki hedeflerinden söz ettiler. Zaten daha önceleri de Banvit'in büyük bir organizasyon olduğunu biliyordum. Eşimle konuştuktan sonra öneriyi değerlendirip, iki gün içinde kararımı verdim" diye konuştu. Beko Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın sayılı ligleri arasında bulunduğuna dikkati çeken Itoidis, şöyle devam etti: "Ligimizde çok değerli koçlar ve oyuncular var. Avrupaki liglere bakarsak Avrupa Ligi, kalite olarak birinci sırada. Ardından İspanya ligi geliyor. Bence bunların arkasından Türkiye'deki Beko Basketbol Ligi gelir. Bu ligde hedefimiz, önce iyi basketbol oynamak ve buna paralel şekilde de sürekli üst sıraları zorlamak. Bunu gerçekleştirmek için de takımımızdaki oyuncuları sağlıklı tutmak zorundayız. Ondan sonra da gidebileceğimiz noktalara kilitlenmeliyiz. Hedeflerimizden biri Avrupa Ligi'nde oynamaktı. Bu lig için savaşımızı verdik ama başaramadık."

Banvit olarak ULEB Avrupa Ligi'nde mücadele ettiklerini anlatan Itoidis, "Burada da amacımız, takımımızı iyi bir yere getirebilmektir. Biz, Banvit ailesine, Bandırma'ya yakışır bir oyun sergilemek istiyoruz. Ancak bu çabalarımıza, Bandırmalı seyircilerin de destek vermesi gerekir. Bu nedenle seyirci sayımızın sürekli artması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Çok önemli oyunculara sahip olduklarını belirten Itoidis, şunları kaydetti: "Takımımıza büyük destek veren Davis, Mejia, Şafak Edge, Erkan Veyseloğlu gibi oyunculara sahibiz. Bu oyuncularımıza bazı takviyeler de yaparak, doğru kimyayı, takım içinde atmosferi oluşturmaya çalıştık. Şu ana kadar başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Ancak sonuç bölümüne gelecek olursak, başarılı olup olmayacağımızı zaman gösterecek. Henüz, tam sonuç almaya başlamadık. Tüm amacım, bu kadronun iyi sonuçlar elde ederek, Banvit organizasyonunu daha ileriye taşımaktır."