''Herkes yılar, Nevriye Yılmaz''

''Herkes yılar, Nevriye Yılmaz''
Güncelleme:

Işıl Alben, Nevriye Yılmaz'ı eleştiren Hayri Pekergin'e sert bir mesaj gönderdi.

Galatasaraylı oyuncu Işıl Alben, Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki oyunu nedeniyle Nevriye Yılmaz'ı sert bir dille eleştiren Hayri Pekergin'e Instagram'dan ateş püskürdü.

Galatasaraylı oyuncu Işıl Alben, Kadınlar Basketbol Ligi'nde dün oynanan ve Fenerbahçe'nin 75-62 kazandığı Galatasaray derbisinin ardından Nevriye Yılmaz'ı eleştiren Hayri Pekergin'e tepki gösterdi.

Başarılı oyuncu, Instagram hesabından "Herkes Yılar Nevriye YILMAZ" başlığıyla şu yazıyı paylaştı:

"Maruz kaldığımız suçlama ve dedikodulara cevap vermedikçe, bu kişilere açık açık tepki vermedikçe dün oynadığımız maçtan sonra gördük ki insanlar şuursuzca saldırabiliyor. Yazısının ana fikrini saygı olarak gösterirken en büyük saygısızlığı Türk basketboluna sayısız kupa ve madalya kazandıran, kadın basketbol tarihinin en büyük ismi olan Nevriye'ye yapıyor. Eleştiriye hepimiz açığız ancak bir insan düşünün ki artık gözünü ne kör ettiyse kendisini spora adamış, giydiği formayı her daim hakkını vererek terleten, Avrupa'da kendisini kürsüye çıkarmış Milli Takım Kaptanı'nı ağır ithamlarla suçluyor. Bu sefer susmuyoruz. Dün kaleme aldığı yazısından dolayı Hayri Pekergin'i kınıyorum. Nevriye'ye saldırırken benim adımı kullandığı için de kendisinden utanıyorum. Eminim ki her idmanda bir adım fazla atmam için beni iten, beraber ekstra idman yapmaktan çok keyif aldığım kaptanım ve dostum Nevriye yılmayacak. Bu yazıyı yazıyorum çünkü siz kötü niyetli insanlar bilmelisiniz ki biz bir bütünüz ve bizi yıpratıp, bölemeyeceksiniz."

İşte Nevriye'nin tartışma yaratan performansı

Galatasaray kaptanı Nevriye Yılmaz, Fenerbahçe'ye karşı 13 dakika forma giydiği maçı sıfır sayı, sıfır ribaund ve sıfır asistle tamamladı. Tecrübeli oyuncu süre aldığı süre boyunca da hiç şut atamadı.
 
Herhangi bir sakatlığı ya da hastalığı olmayan Nevriye, bu performansından dolayı eleştiri almıştı.
 
İstatistiklerinin gerisinde kaldı
 

Daha önce oynadığı maçlarda 14.6 sayı ortalaması ile oynayan tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe derbisinde bir kez bile şut girişiminde bulunmadı.
 
Yine maçta sıfır ribaund ile oynayan Nevriye'nin ligdeki ribaund ortalaması ise 6.5.