Efsaneler Bernabeu’da buluştu

Efsaneler Bernabeu’da buluştu
Güncelleme:

Futbol dünyasının iki büyük kulübü Real Madrid ve Liverpool’un efsane futbolcuları sosyal dayanışma maçında karşı karşıya geldi.

Futbol dünyasının iki büyük kulübü Real Madrid ve Liverpool’un efsane futbolcuları sosyal dayanışma maçında karşı karşıya geldi. Santiago Bernabeu Stadı’nda 70 bin kişinin izlediği ve gelirinin çocuk yardım kuruluşlarına bağışlanacağı açıklanan müsabakayı Real Madrid 4-2 kazandı.

İspanyol kulübünün gollerinden ikisini penaltıdan Roberto Carlos kaydederken, diğer goller Amavisca ve Ivan Perez’den geldi. Liverpool’da ise Harry Kewell ve Michael Owen, gollere imza atan isimler oldu.

Real Madrid’de Zinedine Zidane, Emilio Butragueno, Seedorf, Morientes, Makelele, Christian Karembeu; Liverpool’da da Michael Owen, Steve McManaman, Jason McAteer, Harry Kewell ve Robbie Fowler gibi eski ünlü futbolcular forma giyerken, kariyerlerinde her iki kulüpte de forma giyen Owen, Dudek, Morientes, McManaman gibi futbolcular maçın iki devresinde farklı takımlarda oynadı.

Bu arada maçta penaltıdan iki gol atan Roberto Carlos, karşılaşmanın ardından gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, "Futbol her zaman benim hayatım oldu. Ben futbol ile eğleniyorum, özellikle de Bernabeu’da oynayınca. Buraya dönmek mükemmel bir şey. 11 yıl bu takımda oynadım ve Bernabeu’yu evim gibi hissediyorum" dedi.

Roberto Carlos, "Gelecekte bir gün Real Madrid’in teknik direktörü olmayı düşünüyor musun?" şeklindeki soru üzerine, "Benim daha çok tecrübe kazanmam lazım. O yüzden şu ana kadar Türkiye gibi daha alt kategorideki liglerde çalıştım. Şu anda da boştayım. Katar’a gideceğim henüz doğru değil. Hiçbir kulübe imza atmadım" ifadelerini kullandı