Fransızlar'ın Galatasaray şaşkınlığı

Fransızlar'ın Galatasaray şaşkınlığı
Güncelleme:

Galatasaray'ın kazandığı şampiyonluk, Fransa basınında geniş yer buldu.

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı'nın ULEB Avrupa Kupası'nda Strasbourg'u 78-67 yenerek kazandığı şampiyonluk, Fransa basınında geniş yer buldu.

Ülke basınında yer alan değerlendirmelerin genelinde, Galatasaray Odeabank'ın daha üstün ve daha iyi bir takım olarak kendisinden beklenen sonucu aldığı ve Strasbourg'u bir rüyadan uyandırdığı belirtildi.

Fransa'nın önde gelen spor gazetesi L'Equipe, maç öncesi Fransız yorumcunun Abdi İpekçi Arena hakkında yaptığı "Burası bir volkan, hemen söndürülmeli." yorumuna yer verdi.

Haberde, Strasbourg Başantrenörü Vincent Collet'in "Maçın son iki dakikasına kadar oyunu istediğimiz gibi kontrol ediyorduk ve bu andan sonra planımız altüst oldu, delirdik ve kolektif oyundan uzaklaştık." değerlendirmesi kullanılırken, Galatasaray Odeabank'ın Gabonlu oyuncusu Stephane Lasme'nin ise maçın en iyisi seçildiği vurgulandı.

Le Figaro ise "Galatasaray Odeabank, finalde Strasbourg'u şampiyonluk rüyasından uyandırdı" başlığıyla verdiği haberde, rüyanın 'Abdi İpekçi Arena volkanında' eridiğini belirtti. 2001 yılından bu yana finale çıkan ilk Fransız takım Strasbourg'un, 12 bin 500 kişilik 'sarı ve kırmızı magma' oluşturan taraftarların baskısına boyun eğmekten kurtulamadığı da ifade edildi.

Le Monde gazetesi, Strasbourg'un mücadeleyi son dakikaya kadar bırakmamasına rağmen Galatasaray Odeabank'ın maçın genelinde üstünlük kurduğunu, Fransa temsilcisinin eline geçen fırsatı kaçırarak pişman olduğunu yazdı. Haberde öne çıkarılan bir başka konu ise Galatasaray Odeabank'ın bütçesi ve kulüp tarihi olarak rakibinin önünde bulunması oldu. Fransa takımının maçın 2. çeyreğinin ortalarında oyuna denge getirmesine rağmen fırsatı değerlendiremediği de belirtildi.

Liberation da benzer bir başlık atarak, Strasbourg'un şampiyonluk rüyasının Galatasaray Odeabank tarafından yok edildiğini manşetine taşıdı.

Final maçını izleyenler arasında bulunan Strazburg Belediye Başkanı Roland Ries ise karşılaşma öncesi Fransa televizyonuna salondaki atmosferi anlatırken, "Bir büyü gibi, fakat sporun güzellikleriyle dolu bir büyü. Herhangi bir tehlike ve taşkınlık değil." ifadelerini kullandı.