''Real Madrid maçına odaklandık''

''Real Madrid maçına odaklandık''
Güncelleme:

Özerhun, Zalgiris Kaunas'a karşı iyi bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Anadolu Efes Basketbol Takımı Genel Menajeri Engin Özerhun, THY Avrupa Ligi B Grubu dördüncü haftasında Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas'la oynadıkları mücadelenin son çeyreğine ağırlıklarını koyarak, 72-61'lik skorla iyi bir galibiyet aldıklarını söyledi.

 AA muhabirine açıklamalarda bulunan Özerhun, Zalgiris Kaunas ile baştan sona çekişmeli bir karşılaşma oynadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Zalgiris Kaunas maçı, başından sonuna kadar çekişmeli giden bir karşılaşma oldu. Son periyotta mücadeleye ağırlığımızı koyarak, 11 sayı gibi iyi bir farkla kazanmayı bildik. Zaten kendi evimizde oynadığımız karşılaşmalarda kaybetme lüksümüz olamaz. Bunun için evimizde oynayacağımız maçların hepsini kazanmak durumunda hissediyoruz. Zalgiris Kaunas, son derece ciddi bir takım. Böyle bir takım karşısında aldığımız galibiyet bizim için sevindirici oldu."

Süre alan tüm oyuncuların skora katkı sunmasının takım olma olgusu açısından önemine değinen Özerhun, "Süre alan oyuncuların skor katkısı sunması bizi sevindiriyor. Bunlar takım olma olgusu içinde gittikçe daha fazla değer kazandıran noktalar" diye konuştu.

"Real Madrid maçına odaklandık"

Engin Özerhun, Zalgiris Kaunas maçının kendileri açısından geride kaldığını ve THY Avrupa Ligi’nin 5. haftasında, 13 Kasım Çarşamba günü oynayacakları Real Madrid maçına odaklandıklarını aktardı.

Madrid deplasmanında zorlu bir mücadelenin kendilerini beklediğini ifade eden Özerhun, "Artık önümüzdeki hafta deplasmanda oynayacağımız zorlu Real Madrid maçına odaklandık. Bu müsabakada formda bir takımla karşılaşacağız. Oldukça zor geçmeye aday bir maç ama elimizden gelen her şeyi yaparak orada da başarılı olmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Özerhun, B Grubu liderliği için Real Madrid’le çekişeceklerini tahmin ettiğini vurgulayarak, "Daha normal sezonun ilk yarısı sonuçlanmadan değişik sonuçlar alınmaya başlandı. Tahminime göre grubun liderliği için Real Madrid’le çekişeceğiz. Bunun için önümüzdeki maç, belirleyici olacak noktalardan birisi. O maç tek başına belirleyici olmaz ama önemli etkenlerden birisi diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Seyirci ilgisi bekleniyor

Başantrenör Oktay Mahmuti’nin maç sonunda seyircilerin ilgisizliğine gösterdiği tepkiye değinen genel menajer Özerhun, bundan sonraki maçlara basketbolseverleri beklediğini söyledi.

Anadolu Efes’in iç saha maçlarına ilginin azlığının iyi bir durum olmadığını anlatan Özerhun, "Grupta oynadığı 4 maçta 3 galibiyet almış, birini de son saniyede kaybetmiş bir takıma daha fazla ilgli gösterilmesi gerekiyor. Umuyorum bundan sonra İstanbul’da oynayacağımız karşılaşmalara seyirciler daha fazla ilgi gösterir" şeklinde görüş belirtti.

Anadolu Efes, evindeki tek galip

THY Avrupa Ligi dördüncü hafta ilk gün maçlarının ardından Zalgiris Kaunas’ı 72-61 mağlup eden Anadolu Efe, kendi sahasında galip gelen tek takım oldu.

Litvanya temsilcisini zorlu bir mücadelenin ardından 72-61 mağlup eden lacivert beyazlılar dün oynanan 6 karşılaşma içinde tek ev sahibi galibiyetine imza attı.

Dördüncü haftanın ilk gününde oynanan diğer beş karşılaşmanın sonuçları ise şöyle:

Brose Baskets-EA7 Armani Milano: 62-76
Strasbourg-Real Madrid: 66-85
Lietuvos Rytas-Maccabi Tel Aviv: 74-76
Panathinaikos-Lokomotiv Kuban: 69-72
Laboral Kutxa-Kızılyıldız Telekom: 63-73