''Çok büyük bir kupa kazandık''

''Çok büyük bir kupa kazandık''
Güncelleme:

Can Topsakal, Galatasaray'ın şampiyonluğu elde etmesinin çok önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Galatasaray Kulübünün basketbol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Topsakal, Galatasaray Odeabank'ın ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğunu elde etmesinin çok önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Can Topsakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı mutluluğu  dile getirerek, "ULEB Avrupa Kupası'nda en başından şampiyonluk hedefiyle yola  çıktık. Bütçemiz düşük olduğu gerekçesiyle çok laf söylediler ama biz doğru  transferler ve iyi bir hesap yaptık. Düşük bir bütçe de olsa Ergin Ataman'la birlikte bu kupayı alacağımızı söylüyorduk. Sonunda da başardık. Bundan büyük  mutluluk olamaz." dedi.
 
Kazanılan şampiyonluğun önemine dikkati çeken Topsakal, şunları  söyledi:
 
"Çok büyük bir kupa kazandık. Bazı insanlar küçümseyebilirler ama  önemli bir organizasyon. Bir daha ne zaman bir Türk takımı bu kupayı kazanabilir  bilemiyorum. Biz bile zor alabiliriz. Çok zor bir kupa. Kazandığımız için müthiş  mutluyuz. Önemli olan değerinde oyuncular almak. Aynı oyuncuyu 1 milyon dolara da  400 bin dolara da alabilirsiniz. Eğer siz iyi hesap kitap yapıyorsanız, oyuncunun  değerini biliyorsanız, iyi bir takım kurabilirsiniz. Önce iyi araştıracaksınız.  Ben iddia ediyorum, 12 milyon dolarlık bir takımla aramızda önemli bir fark  yoktur. Sadece doğru oyuncu tercihleri vardır. 12 milyon dolara kötü bir takım da  6 milyon dolara çok iyi bir takım da kurabilirsiniz."
 
"THY Avrupa Ligi'nde başarılı olacak bir takım kuracağız"
Galatasaray Odeabank'ın ULEB Avrupa Kupası şampiyonu olarak, gelecek  sezon THY Avrupa Ligi'nde yer alma hakkı kazandığını hatırlatan Topsakal, bu  kulvara yaraşır bir kadro oluşturacaklarını aktardı.
 
Biz THY Avrupa Ligi için geçen sene İspanya'da görüşmeye gitmiştik.  Bizi almak istemediler ve adamlarla çok büyük tartışmalar yaptık." ifadelerini  kullanan sarı-kırmızılı yönetici, "Son kararı tabii onlar veriyor. Ergin  Ataman'la konuştuk ve gelecek sezon oraya gireceğimizi söyledik. Sonunda da bu  hakkı elde ettik. Bu hakikaten başarımıza daha büyük bir tat veriyor. THY Avrupa  Ligi'nde başarılı olacak bir takım kuracağız." diye konuştu.
 
"Başkanımızın sözü var"
Can Topsakal, gelecek sezonun bütçesini belirlemek için çalıştıklarını  dile getirirken, kulüp başkanı Dursun Özbek'in kendilerine önemli bir söz  verdiğini açıkladı.
 
Bütçelerini belirlemek için 15 Mayıs'a kadar vakitleri olduğunu  anlatan Topsakal, "Öncesinde 4 Mayıs'ta kombinelerimizi satışa çıkaracağız.  Fenerbahçe ne kadar kombine satıyorsa biz de o kadar satacağız. Başkanımızın bize  sözü var. 'Kombineden ne kadar gelir elde edilirse o kadar da ben koyacağım'  dedi. Taraftarımızın desteğiyle bütçemizi maksimuma çıkaracağız. Bizim 10 milyon  dolarlık bütçemiz, Fenerbahçe'nin 25 milyon dolarlık bütçesinden de daha iyi  olacaktır. Bunu söyleyebilirim." şeklinde konuştu.
 
Avrupa Ligi Başkanı Jordi Bartomeu'nun da final maçını izlediğini ve  Galatasaray taraftarını gördüğünü aktaran sarı-kırmızılı yönetici, "Bartomeu'ya  hep bunu anlattık. Galatasaray'ın takımını THY Avrupa Ligi'ne almamazlık  edemezsin. Galatasaray, Avrupa'da en fazla taraftarı olan takımdır. Final maçında da bunu ona gösterdik. Artık tahmin ederim anlamıştır." değerlendirmesinde  bulundu.
 
"Ergin Ataman'ın en büyük başarısı, bu şampiyonluk"
Can Topsakal, ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğunun, başantrenör Ergin  Ataman'ın kariyerindeki en önemli başarı olduğunu savundu.
 
"Ergin Ataman'ın en büyük başarısı, bu şampiyonluktur." diyen  Topsakal, "Çünkü bu kadar küçük bir bütçeyle Ergin Ataman dışında kimse bu kupayı  alamaz. Ergin hoca, bu işi iyi bilen biri. Oyuncuları inandıran, onlardan saygı  gören biri. Bu da çok önemli bir şeydir. Bu işi bildiğini anlıyorlar ve arkasından gidiyorlar." şeklinde konuştu.
 
Topsakal, Ataman'ın gelecek sezon da takımın başında yer alacağını ve  başka bir ekibe gideceği yönündeki haberlerin ciddiye alınmaması gerektiğini  sözlerine ekledi.