''Oynadığımız en kötü basketbol''

''Oynadığımız en kötü basketbol''
Güncelleme:

Ergin Ataman, Strasbourg ile oynanan maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Fransa'da Strasbourg'a 66-62 kaybedilen ULEB Avrupa Kupası final ilk maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman'ın maç sonu yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalar şöyle:

"Maalesef hücumda takımımı tanıyamadım"

"Aslında maçı tamamen istediğimiz gibi kontrol ettik. Strasbourg'a kolay sayı imkanı tanımadık. Maalesef hücumda takımımı tanıyamadım. Bütün Eurocup ortalamamız 83'tü, 62'yi zor bulabildik. Pota altında kaçan toplar. Bu kadar tecrübeli bir takımın, final maçında bunları yapmaması gerekiyor. Ya çok erken kupa havasına girdik, kupanın favorisi biziz diye, ya da bir strese girdik. 4 sayılık mağlubiyet bir avantaj görünse de, kendi oynadığımız basketbolu düzeltmemiz gerekiyor. İş Abdi İpekçi'ye kaldı. 20 sayı farkla dönmek işten bile değildi."

"Bu bizim bu sezon oynadığımız en kötü basketbol"

"Sezon boyunca gerek Eurocup'ta olsun, gerek Türkiye Ligi'nde olsun daha ağır atmosferlerde oynadık. Belki final, belki deplasmanda ama kendi takımını destekleyen normal bir Fransız seyircisi vardı. Oluyor böyle kötü günler. Bu bizim bu sezon oynadığımız en kötü basketbol. Orada duran kupaya değil, basketbola odaklanmamız gerekiyor."

"İpekçi'de normal bir Eurocup maçı gibi oynamamız gerekiyor"

"Üzerimizde baskı yoktu, hücum düzenindeki aksaklıklardan kaynaklandı. Hep zorlama atışlar yapmaya çalıştık. İkinci yarı çok top kaybı yaptık. Hücum organizasyonu kötü seçimlerle gitti. Chuck ile savunmalarını açtık. Chuck ve Lasme faul problemi yaşayınca teke döndük. İpekçi'de agresif, kendine güvenen ve hızlı bir basketbol oynuyoruz. Final stresini bırakıp, İpekçi'de normal bir Eurocup maçı gibi oynamamız gerekiyor."