Fenerbahçe yeni transferini duyurdu

Fenerbahçe yeni transferini duyurdu
Güncelleme:

ING Basketbol Süper Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Beko, Nijeryalı pivot Tonye Jekiri ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Koç Dimitris Itoudis ile yeniden yapılanmaya giden Fenerbahçe Beko, kadrosuna eklemeler yapmaya devam ediyor.

Pota altına, Samet Geyik ve Johnathan Motley eklemesi yapan Fenerbahçe Beko, son olarak UNICS Kazan forması giyen Nijeryalı uzun Tonye Jekiri’yi de kadrosuna kattı.

Ülkemizde bir dönem Gaziantep Basketbol forması da terleten Tonye Jekiri, devamında kariyerine EuroLeague ekiplerinde devam etmişti. EuroLeague’de ASVEL ve Bitci Baskonia formalarını terleten Nijeryalı uzun, son olarak Rus ekibi UNICS Kazan’ın kadrosunda yer aldı.

Geçtiğimiz sezon EuroLeague’de toplam 24 karşılaşmada süre alan Jekiri, maç başına 7.6 sayı, 6.5 ribaund, 1.0 asist ve 1.0 top çalma ortalamalarıyla mücadele etti.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Nijeryalı pivot Tonye Jekiri ile 1+1 yıllık anlaşmaya varmıştır. Bu anlaşmanın Kulübümüze ve Tonye Jekiri'ye hayırlı olmasını diliyor, oyuncumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.