Fenerbahçe'de Obradovic sürprizi !

Fenerbahçe'de Obradovic sürprizi !
Güncelleme:

Fenerbahçe'nin Sırp koç Zeljko Obradovic'e 4 yıllık imza attıracağı iddia edildi.

Fenerbahçe'ye basketbolda tarihi günler yaşatan Sırp Antrenör Zeljko Obradovic'le ilgili yönetim radikal bir karara imza attı.
 
Expres Gazete'nin haberine göre; Sarı-lacivertli takımın 13-15 Mayıs'ta Almanya'nın Berlin kentinde mücadele edeceği Final-Four sonrası Obradovic'e 4 yıllık daha sözleşme imzalatılacak.
 
2013-2014 sezonunda Fenerbahçe'de göreve başlayan ve sözleşmesi 2017'de bitecek olan Sırp hoca için kolları sıvayan yönetim, 4 yıllık bir sözleşme pakedi daha sunacak.  
 
Fenerbahçe'ye 3 sezonda 1 lig şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası ve 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandıran ve ikinci kez Final Four başarısına ulaşan Obradoviç için Başkan Aziz Yıldırım'ın "Keşke futbolun başına da onun gibi birisini getirebilsek" dediği öğrenildi. Sarı-lacivertli takımın lbaşında 200 maçtan fazla görev yapan Sırp coach kişisel kariyerinde 15. kez Final Four oynayacak.
 
OBRADOVİC'TEN SAMİMİ AÇIKLAMALAR
 
Fenerbahçe Baş Antrenörü Zeljko Obradovic ve oyuncular Nikola Kalinic, Luigi Datome ve Bogdan Bogdanovic Fenerbahçe TV’de yayınlanan 40+ Özel Programı’na konuk oldu.
 
Özgür Çelen’in sorularını yanıtlayan Zeljko Obradovic ve oyuncularımız, önemli açıklamalarda da bulundular.: 
 
 “Taraftarların Final Four’a kalmamızda etkisi büyük”
Sezon başında çok oyuncu değişti. Ne şekilde devam edeceğimiz yönünde düşüncelerimiz vardı.  Hazırlık sürecine de birçok oyuncudan eksik başladı. O yüzden sezon başı çok önemliydi. Genel olarak da maç maç ilerlemek gerekti. Yeni oyunculara; oyun felsefemizi ve daha iyi nasıl olacaklarını anlattık. Benim için en önemli olanı da, taraftarın desteğiydi. Her maçta bize inanılmaz enerji verdiler. Final Four’a kamamızın en büyük nedenlerinden biri de taraftarlarla aramızdaki bağ idi. İlk etapta yeni oyuncuların adaptasyonu kolay olmadı ama hepsi karakterli isimler ve Fenerbahçe’de oynamanın farkındalar.
 
“Kulüp desteği çok önemli”
Geçtiğimiz sezonun bitiminde yönetimle karar aldık.  Başkanımız bize verdiği destekle; sağolsun, aynı şekilde devam etmemizi sağladı. Kulüp tarafından desteğin olması bu konularda çok önemli. Bu sezonun kadrosunu oluştururken, uzun saatler geçirdik. Aslında her karar da bir risktir. Sezona bakıldığında da en önemli süreçteyiz. Her şeye hazır olmak gerekiyor. Sezon içinde çok fazla sakatlıklar oldu. Ne olursa olsun tüm oyuncular, sıkı çalıştılar. Bu sebepten dolayı bugünkü olduğumuz pozisyondayız. 
 
“Bizim için dönüş noktası Strasbourg’da kaybettiğimiz maçtı”
Eurolegue’de ilk grup çok zorluydu. Bizim için dönüş noktası Strasbourg’da kaybettiğimiz maçtı. Bu tür sonuçlar; yanlışları ve ne şekilde devam edilmesi net bir şekilde gösterir. Şanslıyız ki sezon başında bunu gördük. Daha sonrasında iyi seviyelerde oynadık.
 
"Hücum ve savunma dengesi çok önemli”
Sadece savunmadan bahsetmek yeterli değil. Günün sonu, topu potaya atmakla bitiyor. O yüzden hücum ve savunma dengesi çok önemli. Oyuncuları seçerken, her konuda tam olanları seçmeye çalıştık. Sadece bir alanda iyi olanları değil. Büyük bir takımsanız sonunda o maçı kazanmalısınız. 1 sayıyla da olsa; 30-40 sayıyla da olsa. Agresif ve sert olmamız gerekiyor. Açık sahayı da iyi kullanmamız gerekiyor. Bu tarz oynayacak çok oyuncumuz var. Şu karar çok önemli; topu hızlı bir şekilde potaya götürmek mi? yoksa 5’e 5 oynamak mı? Bu zor bir karar. Bunun en önemli faktörü de oyun kurucular. Oyunu iyi okumaları ve herkes adına düşünmeleri gerekiyor. 
 
 “Hayatımda ilk defa bu kadar zor bir pozisyonda kaldım”
Sadece Vesely değil,  Pero Antic ve  Kostas Sloukas da sakattı. Tam Pero geldi, Vesely sakatlandı. Aynı süreçte başka bir oyuncumuzun aldığı bir karar da oldu. Şu anda takımda sadece 2 uzunumuz var. Ekpe ve Barış vardı, Pero da takıma yeni dönüyordu. Bizim için çok kolay bir durum değildi. Antrenman şeklimizi değiştirmemizi gerekiyordu. Oyuncularımızın bunu anladığı için çok mutluyum. Hayatım da ilk defa bu kadar zor bir pozisyonda kaldım. Antrenman yapmak bile zor oldu bizim için. Çünkü antrenmalarda Ekpe gibi oyuncuları dinlendirmek gerekiyor.  Ekpe’nin reaksiyonu da çok önemliydi. Çok akıllı ve çok ekstra efor sarf etti. Bu sene yaşadığımız durumların önümüzdeki sezon için de gösterge olması gerekiyor. 
 
“Net fikirleriniz varsa her şey daha kolay”
Grup liderliğini garantiledikten sonra play offa hazırlanmaya başladık. Rakibin kim olacağını düşünmeden. Takım da bazı şeyleri değiştirtmemiz gerektiğinin farkına vararak çalıştık. Ve her antrenmanın bir bölümünü buna ayırdık. Doğru işler yaptığımızı görüyoruz. Net fikirleriniz varsa her şey daha kolay oluyor. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Beni anlıyorlar ve birlikte karar alıyoruz. 
 
“Mükemmel bir seri oynadık”
Çok opsiyon vardı ama en yüksek opsiyon Real Madrid’di. Asistan koçlarım da çalışmaya başladılar. Çok maçlarını izledik. Çok iyi analiz ettik. Onlara da çok teşekkür ediyorum. En büyük hazırlığı onlar sayesinde yaptık. Hep birlikte maç hazırlıklarını yaptık. Real Madrid güçlü takım ve derin kadrosu var. O yüzden kadroyu bilemiyorsunuz. Mükemmel bir seri oynadığımızı düşünüyorum. Çok sert ve agresif seviyede oynadık. Bize iyi gelen oyunu oynadık. Real bizimle oynadığı maçlarda tüm istatistiklerin altında kaldı. Oyuncularım müthiş iş çıkardı, onları tekrardan tebrik ediyorum. 
 
"Bireysel çalışmak çok önemli”
Sloukas ve Kalinic’in ilk senesiydi. Kostas Euroleague’de oynayan bir isimdi. Sakatlıklardan dolayı çok fazla antrenman yapamadı. Oyunu çok iyi anlayan bir oyuncu.Tek beklentim hücumda dah agresif olması. Anadolu Efes’le yaptığımız maçtaki ilk yarıdaki performansı ondan görmek istediğim performans. Sezon başında Kalinic’le konuştuğumda savunmada iyi olduğunu ancak hücum da gerektiğini söyledim. O yüzden bazı oyuncuların zamanlarını daha fazla basketbol ayırmaları gerekiyor. Çünkü Fenerbahçe de oynamak çok büyük öncelik. Çok konuştum sezon boyunca kendisiyle. Bazı alışkanlıkların değişmesi çok kolay değil. O da Real Mdrid maçındaki en önemli oyunculardan birisydi. Savunma ve hücumda çok büyük sorumluluk aldı. Hepsine söylediğim gibi takımla çalışmak bir yana hücumda başarılı olmak için bireysel çalışma çok önemli.
 
“İnşallah gelecekte de böyle anılarımız olur”
Tüm sezon boyunca verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Bize hep yakın oldular ve destek oldular. Onlarsız bu işin anlamı yok. Geçen seneki Final Four sonrası oynadığımız maçtaki taraftar sayısından üzgündüm. Anadolu Efes’le oynadığımız maç antrenör olarak en iyi gecelerimden birisiydi. Bugüne kadar çalıştırdığım takımlarla güzel atmosferler yaşadım ama özellikle kulübün hazırladığı video maç öncesi çok özeldi. İnşallah gelecek de böyle anılarımız olur. Bizim taraftarlarımız inanılmaz misafirperver. Berlin’de de aynı şekilde taraftarlarımızdan  desteklerini ve rakibe saygılarını bekliyorum. 
 
Nikola Kalinic: “Ligi ve Eurolegue’i birinci bitirmek istiyoruz”
İşin ilk adımını tamamladık ve Final Four’a kaldık.  Ligi ve Eurolegue’i birinci bitirmek istiyoruz. İyi oyunumuzu sürdürmeliyiz.  Birçok takımın en önemli noktalarından biri de takım kimyasıdır. Buradaki birinci yılım olmasına rağmen zorluk yaşamadım. Takımda aynı dili konuşan başka arkadaşlarım da var. Kimyanın iyi olmasının sebebi birliktelik ve destek. Herkes burada zevkle çalışıyor. Bütün takımlar kayıplar yaşıyor ama sonrasında gösterdiğin reaksiyon önemli. Diğer takımlarda da değişiklik pozisyonlarda oynadım, bu duruma alışkınım. Top 8’de olduğunuz zaman Final Four’a kalmak için çok ekstra motivasyona gerek kalmıyor. Serinin önemi bize motivasyon için yetiyor.  Bize inanılmaz enerji ve motivasyon veriyorlar. Taraftarlarımız bu desteklerine devam etsinler. 
 
Luigi Datome: “Obradovic çok net hoca”
Adaptasyon problemi yaşamadım. Sezon öncesi takım olarak fazla bir arada olamadık ama sonrası çok rahat geçti. Herkes çok yardımcı oldu.  NBA ile Euroelague çok farklı. Seviye, sertlik  ve rekabet farklı. NBA’den önce İtalya’da oynadım. Euroleague’de çok üst düzey rekabet var. Ve Final Four’da olmak çok güzel.  İtalyan mili takımında da 4 pozisyonunda oynadım. Tüm takım olarak da en iyimizi vermeye çalıyoruz. Obradovic çok net hoca. Neleri istediği ve istemediği çok net. Dürüst ve sorumluluk almanızı istiyor. Net olduğunuz sürece onunla çalışmak kolay. Final Four’a gelen her takım çok güçlü. Orada bir hakkınız var. Bizde oraya gittiğimizde oyunumuza odaklanacağız, rakibimize değil. Hem buraya hem de deplasmana gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Kulübün ve taraftarın büyüklüğünü duymuştum ama burada bunu yaşamak çok farklı. Taraftarlarımız bize inanılmaz enerji veriyorlar ve onlarla daha büyük başarıla imza atmak en büyük dileğim. 
 
Bogdan Bogdanovic: “Daha iyi işler yapmamız gerekiyor”
Geçen seneye göre daha tecrübeliyiz. Bu sezon daha iyi işler yapmamız gerekiyor. Özellikle taraftarlara Real Madrid serisi için çok teşekür ediyorum. Onları benchten izlemek çok güzeldi.  Destekleri başarı olarak geri dönecek.

Basket Dergisi