Fenerbahçe'ye 'Viyana kapıları' göndermesi

Fenerbahçe'ye 'Viyana kapıları' göndermesi
Güncelleme:

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın Euroleague'de final four vizesi aldığı karşılaşmada açılan bir pankart dikkatleri çekti.

Wisla Krakow-Fenerbahçe maçında Polonyalı taraftarların açtığı pankartta, Viyana Kuşatması'nda Osmanlı'nın yenilmesine gönderme olduğu ortaya çıktı.
 
Sarı-lacivertliler önceki gece Polonya deplasmanında Wisla Can-Pack Krakow’u 79-63 mağlup etti. 2 bin kişinin izlediği çeyrek final serisi ikinci maçında rakibini yenerek durumu 2-0'a getiren Fenerbahçe 15-17 Nisan'daki Final Four'a yerini ayırttı.
 
Skorer'in edindiği bilgiye göre maç öncesi Polonyalı taraftarların açtığı pankartta, 'Türklerin Viyana kapılarından dönmesine' gönderme vardı. Üzerinde 'Başarı acıdan doğar. Kralımızın yolundan gitmeliyiz' ifadesinin yazılı olduğu pankarttaki resmin, zamanın Leh Kralı III. Jan Sobieski'ye ait olduğu öğrenildi. 

50-076.jpeg
 
1674 ve 1696 yılları arasında hüküm süren Lehistan kralının, 1683'teki 2. Viyana Kuşatması'nda Osmanlı ordusunu yenilgiye uğratan komutan olduğu tespit edildi. Krakow taraftarının bu şekilde geçmişteki bu savaşı ve elde ettikleri zaferi hatırlattıkları ve basketbolculardan da Fenerbahçe karşısında benzer bir zaferi talep ettikleri belirlendi.
 
Salonda 'mülteci' etkisi 
 
Öte yandan maç sırasında İslam karşıtı tezahürat yapıldığı da öğrenildi. Bu durumun Avrupa'daki göç sorunuyla irtibatlı olduğu ortaya çıktı. Polonya'da son dönemde özellikle fanatik taraftarların, her türlü spor müsabakasında bu yönde sloganlar attığı, ülkeye doğudan gelen mültecileri istemeyen fanatiklerin, tepkilerini bu şekilde dışa vurdukları belirtildi. 

Milliyet