Furkan Aldemir'in milli takım hayali

Furkan Aldemir'in milli takım hayali

Furkan Aldemir ve Emir Preldzic, THY Avrupa Ligi'nde finale çıkmak istediklerini söyledi.

Top 16 turunda E Grubu'nda yer alan ve son 3 haftada aldığı 2  galibiyetle çeyrek final umutlarını sürdüren yeşil-siyahlıların tecrübeli  basketbolcuları Furkan ile Preldzic, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
 
Kısa süren NBA macerasından sonra Philadelphia 76ers'ten transfer  edilen Furkan, yarın Hırvatistan deplasmanında Cedevita ile çok zorlu bir maça  çıkacaklarını belirterek, şöyle konuştu:
 
"Önümüzde çok önemli maçlar var. Sonuçta yolumuza devam etmek  istiyorsak Cedevita maçını kazanmamız gerekiyor. Artık telafisi olmayan maçlar  bunlar. Cedevita maçıyla başlayan sonra Anadolu Efes ve Kızılyıldız Telekom  karşılaşmaları bizim için çok önemli hedef karşılaşmalar. Biz şu an iyi basketbol  oynuyoruz. Kazanmaya devam edeceğimizi ve Avrupa Ligi'nde Top 8 hedefimizi gerçekleştireceğimize inanıyorum."
 
"NBA'den ayrılmayı beklemiyordum"
 
Furkan Aldemir, sezon başında NBA'den ayrılmayı düşünmediğini ancak  ABD'de çok iyi bir deneyim yaşadığını anlattı.
 
NBA'e tekrar dönmeyi hedeflediğini vurgulayan 24 yaşındaki  basketbolcu, "Açıkçası bu sene başında NBA'den ayrılmayı beklemiyordum. Ancak  oraya gitmek çok iyi oldu benim için. Ayrılmam benim de beklemediğim bir şey oldu  ama her şeyde bir hayır vardır. Sonuçta Avrupa Ligi'nde oynayan iyi bir takıma  geldim. Burada yararlı olmak istiyorum. NBA'de başarılı olmak hayaliyle geçen  sene oraya gittim. Türkiye'ye dönmek gibi bir amacım yoktu ama şu an bu nasip  oldu. Darüşşafaka Doğuş'ta kendimi daha iyi gösterip daha tecrübeli ve hazır bir  şekilde NBA'e gideceğim" ifadelerini kullandı.
 
"Rio'ya gidip bayrağımızı göstereceğiz"
 
Furkan Aldemir, A Milli Erkek Basketbol Takımı'yla olimpiyat  elemelerini geçerek Rio'ya gideceklerine inandıklarını belirtti.
 
Türk basketbolu için olimpiyat elemelerinin büyük bir şans olduğunu  aktaran tecrübeli oyuncu, "Daha önce kendimizi, oynadığımız şampiyonalarda  kanıtlamış bir takımız. Rio'ya giderek başarılı olup bayrağımızı güzel yerlerde  gösterebileceğimize inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.
 
Preldzic: "Çeyrek finalde yer almak istiyoruz"
 
Darüşşafaka Doğuş'un Sloven asıllı Türk basketbolcusu Emir Preldzic,  çeyrek final şanslarını sonuna kadar zorlayacaklarını dile getirdi.
 
Cedevita ile yarın çok önemli bir maç oynayacaklarını aktaran milli  basketbolcu, "Ligde kaybettiğimiz Fenerbahçe maçında çok kötü oynadık. Daha sonra  bir toplantı yaptık ve durumumuzu değerlendirdik. Başta defansımızı güçlendirerek  toparlandık. Cedevita ile önemli bir maç oynayacağız. Çeyrek finale çıkmak zor  olacak ama bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.
 
"Milli takımda oynamak istiyorum"
 
Türk vatandaşlığına geçtikten sonra 2011 yılında A Milli Takım'da  oynamaya başlayan Preldzic, olimpiyat elemelerinde ay-yıldızlı formayı giymeyi  istediğini kaydetti.
 
Statü gereği sadece bir devşirme oyuncuya izin verilen milli takımda,  ABD asıllı Fenerbahçeli oyuncu Ali Muhammed'in de yer aldığını hatırlatan 28  yaşındaki basketbolcu, "Milli takıma çağrılmak benim kararım değil. Bazı  görüşmelerim oldu. Bu konuşmalar, milli takımda her zaman yerim olduğuna dairdi. Sezon sonu göreceğiz. Milli takımda yer almak ve oynamak istiyorum" şeklinde  konuştu.
 
Toplam 7 sezon formasını giydiği ve kaptanlığa kadar yükseldiği  Fenerbahçe'den sezon başı ayrıldığı için hiç kimseye kırgın olmadığını dile  getiren Preldzic, "Kırgınlık gibi bir şey söz konusu değil. Takımda oynayan bütün  oyuncular da benim arkadaşım. Sürekli görüşüyoruz. Burayı da çok seviyorum ve  takımımda çok mutluyum" diyerek sözlerini tamamladı.