Kutluay favorisini açıkladı !

Kutluay favorisini açıkladı !

İbrahim Kutluay'ın favorisi Fenerbahçe.

Darüşşafaka Doğuş Basketbol İcra Kurulu Üyesi Kutluay, "Fenerbahçe'nin, büyük ihtimalle THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kalacağını düşünüyorum. Şampiyonluk için de favorilerimden bir tanesi" dedi.

Darüşşafaka Doğuş Basketbol İcra Kurulu  Üyesi İbrahim Kutluay, THY Avrupa Ligi'nde şampiyonluk için favorilerinden  birisinin Fenerbahçe olduğunu söyledi.
 
Kutluay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarı-lacivertli ekibin, THY  Avrupa Ligi'nin en iddialı takımlarının başında geldiğini belirterek,  "Fenerbahçe'nin, büyük ihtimalle Dörtlü Final'e kalacağını düşünüyorum.  Şampiyonluk için de favorilerimden bir tanesi." dedi.
 
Organizasyonun çeyrek finalinde zorlu maçların yapılacağını vurgulayan  yeşil-siyahlı yönetici, şunları kaydetti: "Her ne kadar Fenerbahçe, çeyrek final eşleşmesi için saha avantajını  elinde bulundursa da diğer taraftan gelecek rakibi henüz belli değil. O grupta da  çok iyi takımların olması, play-off'un zorlu geçeceğinin bir göstergesi.  Fenerbahçe bugüne kadar oynadığı maçlarda ortaya koyduğu performansla Dörtlü  Final'in en büyük adaylarından biri olarak göze çarpıyor. Umarım, geçen sene de  oynadıkları Dörtlü Final'e kalırlar ve oradan şampiyonlukla dönerler."
 
Kutluay, THY Avrupa Ligi'ndeki bir diğer Türk temsilcisi Anadolu  Efes'in ise çeyrek finale çıkma şansının çok zor olduğunu düşündüğünü ifade etti.
 
"Öncelikli hedefimizi gerçekleştirdik"
 
İbrahim Kutluay, bu sezon THY Avrupa Ligi'ne ilk kez katıldıklarını  anımsatarak, "Öncelikli hedefimiz Top 16'ya kalabilmekti. Bunu gerçekleştirdik."  şeklinde konuştu.
 
İlk seneleri olmalarına rağmen organizasyonda iyi işler yaptıklarını  düşündüğünü anlatan genç yönetici, "Çekilen kuradan sonra çeyrek finale kalmak  hedeflerimizden bir tanesiydi ama özellikle Cedevita maçı bizim için dönüm  noktası oldu. Yine de bu sene THY Avrupa Ligi oynamamız, çok farklı kazanımlar  elde etmemizi sağladı." ifadelerini kullandı.
 
İbrahim Kutluay, sezonun uzun olduğunu aktararak, "Ligde play-off'tan önce normal sezonu iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. O bakımdan kalan  maçlarımızın hepsini kazanıp, arzu ettiğimiz yerde ligi bitirip, play-off'a  avantajlı girmeyi hedefliyoruz. Ligin favorilerinden birisi olduğumuzu  söyleyebilirim." diye görüş bildirdi.
 
"İyi bir milli takımımız var"
 
İbrahim Kutluay, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için eleme turnuvası  oynayacak A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın şansını da değerlendirdi.
 
Milli takımın çok önemli bir fırsat yakaladığını belirten Kutluay,  sözlerini şöyle sürdürdü: "Olimpiyatlara gitmek her sporcunun hayalidir. Bu hayali  gerçekleştirmek adına sporcu kardeşlerimin ellerinde çok önemli bir fırsat var.  Bunu iyi değerlendirip, orada olmaları gerektiğine inanıyorum. İyi bir milli  takımımız var. Gruptan çıkma şansımızın olduğunu düşünüyorum. Diğer gruptaki en  büyük rakibimiz de Fransa. Umarım bizim açımızdan güzel bir eleme turu geçer ve  milli takımımız olimpiyatlara gider."
 
İbrahim Kutluay, ilerleyen yıllarda başantrenörlük yapmayı düşünüp  düşünmediğiyle ilgili bir soruya ise "Başantrenörlük yapmak gibi bir hedefim yok.  Amacım yönetici olarak spora katkı sağlayabilmek." cevabını verdi.