12 Dev Adam'ın ilk rakibi Kanada

12 Dev Adam'ın ilk rakibi Kanada
Güncelleme:

Milli Takım, 2016 Rio Olimpiyatları’nda yer almak için, Filipinler’de sahaya çıkacak.

Tarihinde sadece iki kez olimpiyatlarda oynayan, bu büyük başarıyı en son 1952 yılında yaşayan A Milli Basketbol Takımı 2016 Rio Olimpiyatları’nda yer almak için, Filipinler’de sahaya çıkacak. 12 Dev Adam’ın ilk rakibi TSİ 13.30’da Kanada olacak.

Türkiye’nin kalbi, olimpiyat için Filipinler’de atacak. Bugün başlayacak elemelerin Filipin ayağında 6 takım yarışacak, sadece bir tanesi Rio biletini alacak.

A Milli Basketbol Takımımız, ilk turda Kanada ve Senegal ile karşılaşacak. Grubu ilk sırada bitiren takımlar, Fransa, Yeni Zelanda ve Filipinler’in yer aldığı grup ile çapraz eşleşecek ve üçüncüler elenecek. Çapraz eşleşme sonucu oynanacak yarı finallerin ardından final karşılaşması yapılacak, kazanan takım olimpiyata gidecek. Ay-yıldızlılar, ilk sınavını bugün TSİ 13.30’da Kanada karşısında verecek, mücadele NTV Spor tarafından ekranlara getirilecek. Millilerimiz ikinci maçı ise perşembe günü yine aynı saatte Senegal ile oynayacak.

Kanada güçlü rakip

Filipinler’de en büyük favori Fransa olarak gözükse de Kanada da güçlü bir ekip. Filipinler’de 5 basketbolcu ile en fazla NBA oyuncusuna sahip olan ülke konumundaki Kanada’nın, atletik yönü kuvvetli. Türkiye’nin yer aldığı gruptaki Senegal kapalı kutu olsa da, çaprazdan gelebilecek Yeni Zelanda ve Filipinler de bu seviyede sıkıntı yaratacak gibi gözükmüyor. Her ne kadar iki yıl önce İspanya’daki Dünya Şampiyonası’nda herkesin başını ağırtan Yeni Zelanda mücadeleyi asla bırakmayan yapısıyla bir tehdit gibi gözükse de Kanada ve Fransa gibi iki ekibin yer aldığı yarışta ilk akla gelen rakipler olmuyor.

‘Kanada en hazır takım’

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Kanada’yı yenmek için artı bir motivasyona ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Organize basketbol oynamaları gerektiğini belirten tecrübeli coach, “Rakibimiz en hazır takım. Kanada 5 NBA oyuncusunu buraya getirmeyi başardı. Hazırlık maçlarına katılmayan bu oyuncuların takıma ne kadar katkı vereceği bizim açımızdan çok önemli” dedi.

İyi savunma yapmak zorunda olduklarını vurgulayan Ataman, “Skor gücü yüksek bir takım değiliz ama sert savunma yapabilecek gücümüz var. Savunma sertliğini oyunun tamamına yansıtmamız lazım” diye konuştu.

İlyasova gelemedi

Coach Ergin Ataman’ın “NBA’de sözleşme imzalarsa direkt Manila’ya gelecek” sözleriyle heyecan yaratan Ersan İlyasova, takımda yer alamayacak. 12 Dev Adam, belki de en büyük sıkıntıyı bu pozisyonda yaşayacak.