İşte NBA'in en yaşlı çaylağı !

İşte NBA'in en yaşlı çaylağı !
Güncelleme:

32 yaşındaki basketbolcu Andre Ingram, LA Lakers formasıyla ilk kez çıktığı NBA maçında herkesi kendine hayran bıraktı.

NBA’de LA Lakers ve Houston Rockets arasında oynanan maçta tarihe geçecek bir olay yaşandı. 32 yaşındaki Andre Ingram, kariyerindeki ilk NBA maçına çıkarken sergilediği performansla herkesi büyüledi.

LA Lakers, sakatlıkları nedeniyle oynayamayan Lonzo Ball, Brandon Ingram ve Kyle Kuzma’nın yerine skora katkı yapacak bir oyuncu ararken normal sezonun son iki maçı için 32 yaşındaki Andre Ingram ile sözleşme imzaladı.

G League’de 384 maça çıkan ve yaklaşık 10 yıldır NBA rüyası kuran yaşlı çaylak, daha önce Utah Flash, Los Angeles D-Fenders, South Bay Lakers gibi takımlarda mücadele etme fırsatı bulmuştu.

Houston Rockets ile oynanan maçın ilk çeyreğinin sonlarında parkeye adımını atan Ingram’a ilk tebrik rakip takımın oyun kurucusu Chris Paul’dan gelirken kimse maç sonunda neler olacağını tahmin bile edemiyordu.

Çünkü Rockets karşısında 29 dakika sahada kalan Ingram, 19 sayı, 3 ribaund, 3 blok, 1 asist ve 1 top çalma performansıyla salonu dolduran LA Lakers seyircisi dahil herkesi kendisine hayran bırakmayı başarmıştı. Öyle ki salonu dolduran seyirciler onun için ‘MVP’ tezahüratı bile yaptı.

LA Lakers mücadeleyi 99-105 kaybetse de Ingram’ın müthiş performansı maçın sonucunun önüne geçmişti bile. Lakers efsanesi Kobe Bryant da Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tecrübeli basketbolcuyu tebrik edenler arasında yer aldı.