Kobe, karşılaştığı en iyi 5'i açıkladı

Kobe, karşılaştığı en iyi 5'i açıkladı
Güncelleme:

Kobe Bryant, karşılaştığı en iyi oyuncuların Hakeem Olajuwon, Michael Jordan, Kevin Durant, LeBron James ve Clyde Drexler olduğunu sö yledi.

Los Angeles Lakers'ın yıldız basketbolcusu Kobe Bryant, "Hakeem Olajuwon, Michael Jordan, Kevin Durant, LeBron James ve Clyde Drexler karşılaştığım en iyi oyuncuların başında geldi" dedi.

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los  Angeles Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant, kariyeri boyunca karşılaştığı en iyi  oyuncuların Hakeem Olajuwon, Michael Jordan, Kevin Durant, LeBron James ve Clyde  Drexler olduğunu söyledi.
 
Basın mensuplarının katıldığı telekonferansta açıklamalarda bulunan 37  yaşındaki Bryant, kariyeri boyunca birçok önemli takım ve oyuncuyla oynama  fırsatı yakaladığını belirterek, "Karşı karşıya geldiğim en iyi takımlar San  Antonio Spurs, Sacramento Kings, Detroit Pistons, Boston Celtics ve Chicago Bulls  oldu. Hakeem Olajuwon, Michael Jordan, Kevin Durant, LeBron James ve Clyde  Drexler ise karşılaştığım en iyi oyuncuların başında geldi" ifadelerini kullandı.
 
NBA kariyerini bitirdikten sonra başka ülkelerde forma giymek gibi bir  düşüncesi olmadığını da aktaran Bryant, "Aslında ABD dışında basketbol oynamak  isterdim ama bunun olması mümkün gözükmüyor. Vücudum buna izin vermeyecek. Emekli  olduktan sonra basketbol oynamayacağım ama çocuklara destek olmak ve basketbolun  yayılmasına yardımda bulunmak gibi bazı konular için mutlaka deniz aşırı ülkelere  ziyaretlerde bulunacağım" diye konuştu.
 
Bir zamanlar Beşiktaş forması da giyen eski NBA oyuncusu Allen Iverson'ın kendisi için "başka bir Kobe yok ve olmayacak" sözlerinin  hatırlatılması üzerine Bryant, "Başka Michael Jordan, Magic Johnson ve Larry Bird  olmadığı gibi başka Kobe de yok. Herkesin kendine has özellikleri vardır çünkü  hepimiz farklı insanlarız" değerlendirmesinde bulundu.
 
Son olarak futbol dünyasında yaşanan skandallar ile Sepp Blatter ve  Michel Platini'ye verilen sekizer yıllık men cezalarının temiz spor için atılan  ilk adım olduğunu vurgulayan ABD'li basketbolcu, "Her şeyden önce spor temiz  olmalıdır. Bu tip olaylar spor müsabakalarının insanlarda oluşturduğu saf  duyguları etkileyebiliyor. Futbolun başındaki kişilerin bu sorunları en kısa  zamanda çözeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.