Obradovic: ''Birileri istemedi''

Obradovic: ''Birileri istemedi''
Güncelleme:

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, ilk kez bir hakem hakkında çok ağır konuştu, Sloven hakeme ateş püskürdü.

Zeljko Obradovic, Euroleague şampiyonluğunu sonuna kadar hak ettiklerini ifade etti, hakem Damir Javor’un engel olduğunu söyledi. Sert bir konuşma yapan Sırp coach, “Euroleague’i kazanmayı hak ettik. Ama bazıları istemedi. Bu maç hangi kriterlerle yönetildi” dedi.

Fenerbahçe Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, özellikle ikinci yarıda ortaya koydukları oyunla şampiyonluğu hak ettiklerini dile getirdi.

Hakem Damir Javor’un adeta şampiyonluklarına engel olduğunu işaret eden Obradovic, “Çok iyi bir sezon geçirdik. Euroleague’i kazanmayı hak ettik. Ama başka biri böyle düşünmedi, anlaşıldı mı? Bazıları istemedi, hak ettiğimizi düşünmedi. Konuşmak istemiyorum ama bir şeyden eminim. Euroleague finali bu. Hangi kriterle yönetildi” dedi.

Javor’un ve diğer hakemlerin son saniyelerde De Colo’nun hatalı yürümesinde bariz hata yaptıklarını belirten Sırp coach, “Soyunma odasında CSKA’nın son hücumunu seyrettik. De Colo’yu tebrik ederim ama o son 3’lükten önce steps yaptı. Kurallar açık. Net bir şekilde steps yaptı, hatalı yürüme vardı” dedi.

Maçı da kısaca değerlendiren Obradovic, “Küçük kardeşim Itoudis’in de ilk şampiyonluğu için tebrik ederim. Net bir şekilde, ilk yarıyı rakip domine etti. 2 farklı yarı vardı. Defansta kolay sayılar verdik” yorumunu yaptı.

Katil Javor

THY Euroleague’de tarihinde ilk kez Final Four’da bir final oynayan Fenerbahçe, CSKA Moskova karşısında muazzam bir geri dönüş gerçekleştirdi fakat hakem Damir Javor’un kurbanı oldu. 4. periyotta 30 sayıyla zaferin kapısına kadar geldi. Sloven hakem, Udoh’a yapılan fauller, Teodosic’in çirkin tavırları ve sürekli olarak CSKA Moskova’ya düdük çalmaya gayret etmesiyle tepki topladı. Ancak esas kriz uzatmalarda başladı. Fenerbahçe’nin 88-87 öne geçtiği anlarda topu kaptıktan sonra Kostas Sloukas’a yapılan faul görülmedi. Sloukas’ın arkadan itilmesine rağmen Javor tam tersi ayakla oynamayı işaret etti. Ardından fark 6’ya çıktı, maç koptu.

Efsane Obradovic

Fenerbahçe Başantrenör Zeljko Obradovic, Euroleague tarihinde 10. kez final oynayarak, rekorun tek başına sahibi oldu. Daha önce bu rekoru dokuzar finalle İtalyan başantrenör Ettore Messina ile paylaşan Obradovic, Fenerbahçe’yle 10. finalini oynadı. Obradovic, 1992 (Partizan), 1994 (Joventut Badolana), 1995 (Real  Madrid), 2000, 2001, 2002, 2007, 2009, 2011 (Panathinaikos) ve 2016’da  (Fenerbahçe) final heyecanını yaşadı.

2. defa kaybetti

Euroleague’de 8 kez şampiyonluk yaşayan Zeljko Obradovic kariyerinde 2. defa bir final kaybetti.