Ömer Onan'dan açıklama !

Ömer Onan'dan açıklama !
Güncelleme:

Ömer Onan olaylar karşısında basit bir özürün dilenebileceğini söyledi.

Fenerbahçe Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Galatasaray Odeabank ile oynadıkları derbide çıkan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaşananlar karşısında basit bir özür dilenebileceğinin altını çizen Onan, “Yöneticileri görüyorum, ayrandı diyor. Bir kere işin en acısı, hoca da konuşmak istemiyor ama, ‘tükürükle ayran arasındaki fark nedir? Ayran daha az terbiyesizce bir hareket mi?’ diyor. Bırakalım sahada oyuncular konuşsun istiyoruz. Bizi basketbolun dışına çekmeye çalışıyorlar. Hayır, biz içinde kalacağız. Biz basketbol oynamak istiyoruz, basketbol konuşulsun istiyoruz. Hocayı Avrupa’dan gazeteciler arıyor, açmıyor.  Hocanın tek derdi ülke kötü gözükmesin. Böyle bir adamın suratına bir seyirci resmen tükürdü. Bundan daha ötesi ne? Kulüp olarak yüksek bir merciden basit bir insan özür dileyemez mi?” dedi.

Final için sadece 1 galibiyete ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekleyen Onan, “Ya orada kazanacağız ya da kendi evimizde kazanacağız. İyi savunma yaptık. Onları 65 sayılarda tuttuk ama hücumda iyi değildik. Galatasaray da taraftar desteğiyle sert oynadı. Çok fazla boş atış ve faul kaçırdık. Olabiliyor bunlar. Mücadele iyiydi. Seri 2-1 oldu. Her maça kazanmak için çıkıyoruz. İyi durumdayız ve seriyi bitirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Yapılan saldırıyı herkes gördü’

Fenerbahçe kulübü, Galatasaray Odebank Basketbol Takımı ile önceki gün oynanan derbide yaşananların ardından ağır bir açıklama yaptı. Sarı-lacivertlilerin internet sitesinden yayınladığı demeçte, “Galatasaray tribün terörünün örneğini yaşadık. Bunu yaşatanları, takımlarının parçası olarak görenler takımınızda ve ailenizde camianızı rezil eden kişiler bulunmaktadır. Bunlara sahip çıktığınız sürece aileniz lekelenecek” denildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi: “Tribün terörü sonucunda takımlarının Euroleague’den ihracının gündeme gelmesi şaşırtıcı değildir. Şaşırtıcı olan, koçumuza yapılan tükürüklü saldırının, ayran diye açıklanmasıdır. Yapılan bu saldırı, tüm çıplaklığı ile görülmüştür.”

Küfür için anons yok!

Fenerbahçe cephesinden gelen itirazlardan bir tanesi de yapılan üç anonsun da sahaya atılan maddeler nedeniyle gerçekleşmesi ve maçta bir saat önce başlayan küfürlere karşı hakemlerin hiçbir yaptırım uygulamaması.

Hatta ikinci yarıda hakemler ve TBF aleyhine de uzun süre küfürlü tezahüratlar yapılmış, hakemler yine anons yaptırma gereği duymamıştı. Fenerbahçe’nin tepkisi, serinin ikinci maçında hakemlerin ‘gerizekalı’ tezahüratını kaba ve rencide edici bulması ancak aleni küfürlere karşı aynı standartın uygulanmaması.

Oyunculardan tepki

Obradovic’e tükürük olayıyla ilgili Fenerbahçeli oyuncular da sosyal medyada sert açıklamalar yaptı. Ekpe Udoh, twitter hesabından yayınladığı mesajda, “Biri antrenörüme saygısızlık yaptı ve ben bu durumdan iğreniyorum. O bir efsane ve ona nasıl davranıldığı ortada” ifadesini kullanırken, bu sözlerini Vesely ve Kalinic de paylaştı.

Bobby Dixon ise “Taraftarların takımlarının kazanmasını istemesini anlıyorum ama Galatasaray taraftarları antrenör Obradovic’e tükürerek çok ileri gitti. Şimdi çok sinirlendim!” yazdı.

‘Ben antrenörüm’

Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic, tribün olayları ile ilgili konuştu. Tecrübeli coach, “Ben basketbol antrenörüyüm. Tüm hayatım boyunca olduğu gibi de sadece basketbol antrenörlüğü yaparım” dedi.

Avrupa takipte

Dünyaca ünlü antrenöre yapılan bu hareket, Avrupa basınında da geniş yer buldu. Başta İspanyol ve Yunan medyası, olayları takipçilerine duyururken, Obradovic’in yüzüne gelen tükürük ile fotoğrafını kullandı.