Ömer Onan'dan Türk oyunculara mesaj

Ömer Onan'dan Türk oyunculara mesaj
Güncelleme:

Fenerbahçe Basketbol Takımı Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan THY Avrupa Ligi hedefleri hakkında konuştu.

Fenerbahçe Basketbol Takımı Genel  Menajer Yardımcısı Ömer Onan, THY Avrupa Ligi'nde hedeflerinin her sezon Dörtlü  Final oynayan bir takım oluşturmak olduğunu söyledi.
 
Ömer Onan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Top 16 turunda şu anda  lider oldukları E Grubu'nu ilk iki sıra içinde bitirerek çeyrek finalde saha  avantajını yakalamak istediklerini belirtti.
 
Hedefe ulaşmak için mücadele etmenin, istemenin ve savaşmanın  gerektiğini anlatan Onan, "Bu sezon da aynı şekilde yoğun geçiyor. Değişik bir  takımımız var bu sezon. Çok oyuncu değiştirdik ama adapte oldular. Bundan dolayı  mutluyuz" ifadelerini kullandı.
 
Takım olarak amaçlarının sürekli Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynamak  olduğunu belirten Ömer Onan, "Hedefimiz Dörtlü Final oynayan bir takım olarak  anılmak. Bir sezon kazanıp bir sezon kaybolmak istemiyoruz. Bunun için  mücadelemizi veriyoruz" diye konuştu.
 
"Maçlara adım adım bakıyoruz"
 
Ömer Onan, Top 16 turu E Grubu'ndaki 4. hafta mücadelesinde yarın  Darüşşafaka Doğuş'a konuk olacaklarını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Henüz kazandığımız bir şey yok. Daha Top 16'nın başındayız, 11  maçımız var. Kağıt üstünde iyi gidiyoruz, aldığımız sonuçlar iyi. 14 maçımızı  bitirmeden sıralamamızı görmeyeceğiz. O açıdan maçlara adım adım bakıyoruz ve  hedefimiz ilk iki içinde grubu bitirmek."
 
"Türk oyuncuların mücadele etmesi gerekiyor"
 
Türk oyuncuların takımlarında fazla süre alamaması ile ilgili soruyu  cevaplayan Onan, Avrupa'nın her takımında aynı durumun yaşandığını ancak diğer  ülkelerin milli takımlarının başarıyı yakaladığını söyledi.
 
Yaşanan durumun sadece Türkiye'ye özgü olmadığına dikkati çeken Ömer  Onan, şunları kaydetti:
 
"Avrupa'da da böyle. Takımların başarıları onunla bağlantılı diye bir  şey yok. İyi oyuncu her zaman oynuyor. Bunun örnekleri Anadolu Efes, Fenerbahçe,  Darüşşafaka Doğuş ve Pınar Karşıyaka gibi takımlarda var. Türk oyuncularımızın  mücadele etmesi lazım. Sadece bizim aldığımız bir karar değil. Artık bütün Avrupa  böyle, futbol takımları bile ilk 11'inde tamamen yabancı oyuncuyla çıkıyor. Bunun  milli takıma direkt etki edeceğini zannetmiyorum. Avrupa'nın her yerinde böyle  ama milli takımları çok başarılı."